Népszerű az önkéntes katonai szolgálat

Rendkívül sikeres a Magyar Honvédség közelmúltban létrehozott új szolgálati formája – jelentette ki Benkő Tibor a közmédiának.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 24. 21:32
BENK Tibor
Budapest, 2018. július 13. Benkõ Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart a tárca 2019. évi költségvetésérõl a Honvédelmi Minisztériumban 2018. július 13-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül népszerű a Magyar Honvédség közelmúltban létrehozott új szolgálati formája, az önkéntes katonai szolgálat – jelentette ki Benkő Tibor a közmédiának. A honvédelmi miniszter felidézte: 

ezt a szolgálati formát elsősorban azoknak hirdették meg, akik a mostani felvételi eljárás során nem kerültek be a felsőoktatásba.

A ponthatárok kihirdetésekor indították a jelentkezést, és mostanra 

túllépték a tervezett keretet, a négyszázat

– mondta a miniszter, de megjegyezte: vannak fiatalok, akik egészségügyi okok miatt lemorzsolódnak, és nem tudják vállalni a szolgálatot. 

Kitért arra is, hogy a honvédség modernizálásakor a haditechnikai fejlesztések mellett a katonák vannak a középpontban. 

Kiemelt cél a fiatalok megnyerése, mind a hivatásos, mind a szerződéses szolgálati formákra, amelyekben a jelentkezők életpályaként választják a katonaságot. 

Fontos továbbá az önkéntes tartalékos állomány is, ahol akár munka, akár felsőfokú tanulmányaik mellett vállalják a szolgálatot – mondta a miniszter, kiemelve: 

2010-ben még 17 tartalékos katonája volt a honvédségnek, most már mintegy 11 ezer tartalékos van. 

(Borítókép: Benkő Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart a tárca 2019. évi költségvetéséről a Honvédelmi Minisztériumban 2018. július 13-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.