Online adománygyűjtést indítottak a Covid-árvák megsegítésére

Több mint kilencszáz kisgyermek és kamasz veszítette el szüleit Magyarországon a koronavírus következtében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 21. 8:47
null
A gyermekotthonok is kiváló körülményeket biztosítanak, de nem pótolhatják a családot Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Internetes adománygyűjtést indított a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára – közölték a szervezők.

Az adománygyűjtés szeptember 15-ig tart az Adjuk Össze oldalon, 

augusztus 29-én, vasárnap pedig egy családi napot szerveznek, amelyen személyesen is várják az adományokat. Az ingyenesen látogatható családi nap helyszíne a budapesti Millenáris lesz, a rendezvényen pedig közös énekléssel is megemlékeznek azokról, akiket veszteség ért a koronavírus-járvány idején.
Mint kifejtették, a Regőczi Alapítvány több mint kilencszáz kisgyermek és kamasz tragédiáját igyekszik enyhíteni olyan személyre szabott támogatást biztosítva, amely 

megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermekek nagykorúak nem lesznek és képessé nem válnak saját magukról gondoskodni.

Az eseményhez több családszervezet is csatlakozott. A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége kismamaszűréssel és tanácsadással, a Fiatal Családosok Klubja a Zöld Követ Egyesülettel fenntarthatósági játékokkal és kvízzel, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kézműves programmal, az Egyszülős Központ pedig arcfestéssel, kézműves foglalkozással és családi fotózással várja az érdeklődőket.

A családi napon részt vesz Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin családokért felelős miniszter.

Ismert, a Ringató alapítvány a kodályi elvek alapján tart foglalkozásokat, mintát adva arra, miként lehet a nevelés eszköze a zene. „Miközben énekelünk és játszunk, a legkisebb gyerekek ízlelgetik a magyar nyelv és a zenei anyanyelv szépségeit, találkoznak a saját kultúránkkal” – olvasható az alapítvány Adjuk Össze honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.