időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Online adománygyűjtést indítottak a Covid-árvák megsegítésére

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.08.21. 08:47 2021.08.21. 14:50
Online adománygyűjtést indítottak a Covid-árvák megsegítésére

Internetes adománygyűjtést indított a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára – közölték a szervezők.

Az adománygyűjtés szeptember 15-ig tart az Adjuk Össze oldalon, 

augusztus 29-én, vasárnap pedig egy családi napot szerveznek, amelyen személyesen is várják az adományokat. Az ingyenesen látogatható családi nap helyszíne a budapesti Millenáris lesz, a rendezvényen pedig közös énekléssel is megemlékeznek azokról, akiket veszteség ért a koronavírus-járvány idején.
Mint kifejtették, a Regőczi Alapítvány több mint kilencszáz kisgyermek és kamasz tragédiáját igyekszik enyhíteni olyan személyre szabott támogatást biztosítva, amely 

megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermekek nagykorúak nem lesznek és képessé nem válnak saját magukról gondoskodni.

Az eseményhez több családszervezet is csatlakozott. A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége kismamaszűréssel és tanácsadással, a Fiatal Családosok Klubja a Zöld Követ Egyesülettel fenntarthatósági játékokkal és kvízzel, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kézműves programmal, az Egyszülős Központ pedig arcfestéssel, kézműves foglalkozással és családi fotózással várja az érdeklődőket.

A családi napon részt vesz Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin családokért felelős miniszter.

Ismert, a Ringató alapítvány a kodályi elvek alapján tart foglalkozásokat, mintát adva arra, miként lehet a nevelés eszköze a zene. „Miközben énekelünk és játszunk, a legkisebb gyerekek ízlelgetik a magyar nyelv és a zenei anyanyelv szépségeit, találkoznak a saját kultúránkkal” – olvasható az alapítvány Adjuk Össze honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.