időjárás 2°C Antal, Antónia 2022. January 17.
logo

Orbán a Fox Newsnak: Magyarországra bevándorolni nem emberi jog

Vitai-Csókás Adrienn
Forrás: hirado.hu
2021.08.06. 09:09 2021.08.06. 18:35
Orbán a Fox Newsnak: Magyarországra bevándorolni nem emberi jog

Magyarországra bevándorolni nem emberi jog. Semmiképpen sem. Ez a mi földünk. Ez egy nemzet, egy közösség, egy család, saját történelemmel, nyelvvel és hagyományokkal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlsonnak, a Fox News riporterének adott exkluzív interjújában.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor, Európa egyik kiemelkedő jobboldali kormányfője nemrég Joe Biden amerikai elnöknek vágott vissza a 2020-as kampánykörútján tett megjegyzése miatt, amely a vezetőt olyan autokrata vezetőkkel sorolta egy csoportba, mint fehérorosz elnök Alekszandr Lukasenko és Kim Dzsongun, Észak-Korea elnöke – hangzott el a Fox News amerikai hírcsatornán a Tucker Carlson Tonight című műsorban.

2020-ban a városházán Biden azzal vádolta Donald Trump egykori amerikai elnököt, hogy „a világ összes gengszterével” barátkozik.

– Látják, mi történik Fehéroroszországban Lengyelországban és Magyarországon. Felemelkedőben vannak a totalitárius rezsimek a világban – mondta Biden. – A jelenlegi elnökünk a világ összes gengszterét támogatja – tette hozzá.

Orbán Viktor volt az első európai vezető, aki támogatta Trump újraválasztását, Trump pedig dicsérte a magyar miniszterelnök határbiztonsági és terrorizmusellenes politikáját, valamint a keresztény közösségek védelmére és segítésére irányuló törekvéseit szerte a világon.

A Fox Newsnak adott exkluzív interjúban Orbán azt mondta: Biden nem beszéli a magyar nyelvet, ezért nem is ismerheti igazán Magyarországot, és nem értheti a szóban forgó kérdéseket, amikor ilyen megjegyzéseket tesz, mint például, hogy Magyarországon „totalitárius rezsim” van felemelkedőben.

– Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket és nagyon korlátozott ismeretekkel rendelkezik Magyarországról, még az elmúlt néhány évtizedünkről is, az nyilván nem értheti a magyarok helyzetét, de ez a sarkos vélemény akkor sem indokolt – mondta a miniszterelnök.  

Tudja, ez a kijelentés önmagában személyes sértés minden magyar számára

– hangsúlyozta.

A miniszterelnök hozzátette: nem akarják lerombolni a kétoldalú kapcsolatokat az Egyesült Államok és Magyarország között, amelyek „alapvetően nagyon jók".

A politikát leszámítva minden rendben van. Akkor van probléma, amikor a liberálisok vannak kormányon Washingtonban. Ezt kezelnünk kell, mert értéknek tekintjük a jó amerikai-magyar kapcsolatokat, még akkor is, ha az amerikaiak ezt ma nem úgy látják, mint korábban 

– mondta a kormányfő.

Orbán a tágabb politikai kérdésre is kitért, miszerint a Bidenhez hasonló baloldali politikusok nem tudnak elképzelni egy nacionalista vagy konzervatív alternatív ideológiát.

A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb. Ezért kritizálnak minket. Ők magukért harcolnak, nem ellenünk. 

De mi példát mutatunk arra, hogy egy olyan ország, amely a tradicionális értékekre, a nemzeti identitásra, a kereszténység hagyományára épül, sikeres lehet – néha sikeresebb, mint egy baloldali-liberális kormány – húzta alá.

Orbán szerint Biden és a Demokrata Párt nem tudja elfogadni azt a sikert, amit Magyarország a szerb és horvát határok védelmében elért.

Orbán továbbá azzal érvelt, hogy – ellentétben azzal, amit a demokraták állítanak – a haza védelmében és a határok biztonságának megőrzésében nincs semmi gyűlöletkeltő vagy idegengyűlölő.

 

– A nemzeti szuverenitás Istentől és a természettől származik. Minden velünk kezdődik. Ez a mi hazánk. Ez a mi népünk. Ez a mi történelmünk, a mi nyelvünk. Meg kell erősítenünk a határainkat – szögezte le, hozzátéve: azt nem mondhatja senki, hogy ez egy szép ország, szeretnék idejönni és itt élni, mert itt szebb az élet. Magyarországra bevándorolni nem emberi jog. Semmiképpen sem. Ez a mi földünk. Ez egy nemzet, egy közösség, egy család, saját történelemmel, nyelvvel és hagyományokkal.

Tucker Carlsonnak adott nyilatkozatában a magyar kormányfő úgy fogalmazott: 

ha valaki a magyar állam engedélye nélkül átlépi az ország határát, akkor meg kell védeni magunkat, és megálljt kell parancsolni. Ez veszélyes, és a saját népünket meg kell védenünk minden veszélytől.

Orbán Viktor hozzátette: Magyarországnak minden joga megvan, hogy így döntsön, ugyanis „ez a mi országunk, a mi népünk, a mi történelmünk, a mi nyelvünk. Nincs olyan alapvető emberi jog, amely azt biztosítaná, hogy bárki beléphet az országba.

Orbán Viktor beszélt arról, hogy a migránsválság idején több európai ország is úgy döntött, hogy új fejezetet nyit a saját történelmében, amit új társadalomnak nevez. Ez az új társadalom posztkeresztény és posztnemzeti, amelyben különböző közösségek keverednek, és nem lehet tudni, hogy mi lesz ennek a következménye – tette hozzá a kormányfő.

Szerintem egy rendkívül veszélyes dologról van szó, és minden nemzetnek megvan a joga, hogy e veszélyt vállalja vagy elutasítsa. Mi, magyarok, úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk meg a társadalmunk összekeveredését

– fogalmazott.

A miniszterelnök hozzátette: e döntés miatt támadják Magyarországot, és ez az oka annak is, hogy rossz a személyes megítélése. – Fekete bárányként kezelnek az Európai Unióban – jegyezte meg.

Fotó: Vivien Cher Benko

Arra a kérdésre, hogy Németország szempontjából mi lett a következménye a migránsok beengedésének, Orbán Viktor úgy válaszolt: – A diplomácia megköveteli, hogy az ember mérsékelt maradjon, de ez az ő döntésük volt. Vállalták a kockázatot és megkapták, amit érdemeltek.

A miniszterelnök kiemelte: ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok maguk dönthessenek a migráció ügyében.

Orbán Viktor szerint a liberálisoknak a közép-európai államok sikereivel van problémájuk.

– Egy gazdaságilag, politikailag, kulturálisan és még demográfiai szempontból is sikeres társadalmat építünk – fogalmazott. Hozzátette: a közép-európai államok teljesen más módon érték el a sikereiket, mint azt a nyugati országok elvárták tőlük. 

„A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy létezik egy nemzeti-konzervatív alternatíva, amely sikeresebb a mindennapi élet terén, mint a liberális nézetvilág. Ez az oka annak, hogy kritizálnak bennünket” – mondta a kormányfő.

Azzal kapcsolatban, hogy az amerikai baloldal az ellenzéki pártszövetséget támogatja a tavasszal esedékes magyarországi választásokon, a miniszterelnök azt mondta: évekkel ezelőtt nem gondolta volna, hogy a „volt kommunista politikai erők és az antiszemita jobboldal koalícióra lép, és együtt indul a választásokon”. Orbán Viktor úgy fogalmazott: meglepte, hogy mindezt a nemzetközi közösség „könnyen befogadta” és különösen meglepő számára az Egyesült Államok magatartása, amely egy teljesen új tapasztalat.

Fotó: Vivien Cher Benko

Arra a kérdésre, hogy nem aggasztja-e egy esetleges nemzetközi beavatkozás a magyarországi választásokba, a kormányfő úgy reagált: „nem aggódunk, mert felkészültünk rá. Természetesen a nemzetközi baloldal mindent elkövet majd a magyarországi kormányváltás érdekében, de tisztában vagyunk ezzel, és felkészültünk. Tudjuk, hogyan vegyük fel a kesztyűt, és hogyan vágjunk vissza.”

 

Tucker Carlson több napot is Magyarországon töltött. A műsorvezető – akit magyarországi látogatása miatt számos támadás ért az elmúlt napokban a liberális sajtó részéről – többek között részt vesz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó alapítvány MCC Feszt – Hangot adunk a tehetségnek című rendezvényén: augusztus 7-én előadást tart Esztergomban, emellett stábjával dokumentumfilmet forgat Magyarországról. Carlson egész héten a magyar fővárosból jelentkezik be a Fox News csatornán.