Ördög Nórát arcátlanul használta fel a liberális média

Figyelem! Ez a módszerük!

2021. 08. 01. 8:45
null
Ördög Nóra és Nánási Pál a Forbes magazin augusztusi számának a címlapján Forrás: A szerző felvétele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix nagyon szereti a sportokat, nagyon szeret szurkolni a magyar versenyzőknek, csapatoknak. Ez a nyár nagyon elkényezteti őt és számos sportbarátot. Hiszen a labdarúgó Eb után nem sokkal elindult az olimpia is, ahol nagyszerű magyar sikereknek, magyar hősöknek tapsolhatunk. Gondolhatnánk joggal, hogy ezt a boldog, szinte euforikus szurkolói hangulatot nem tudja semmi megtörni, de sajnos mégis sikerült elrontani Félix kedvét.

Két olimpiai közvetítés között a hírlapíró átfutotta a sajtótermékeket és egy felháborító dologra lett figyelmes. A Forbes magazin került éppen a kezébe, amelyben az Ördög Nóra, Nánási Pál házaspárral foglalkozó írást olvasott el.

Bár ne tette volna.

A Forbes üzleti magazin, így a magyar sztárpár gazdasági tevékenységével foglalkozott elsősorban, hogy miként, mennyiből indították el balatoni üzletüket satöbbi. Ezzel nem is lett volna semmi baj, még érdekesnek is nevezhető az írás, de az alábbi vérlázító mondatokra lett figyelmes a hírlapíró a cikk közepe táján, ahol Ördög Nóra korábbi csatornaváltásával foglalkozott a cikk:

„[…] Szerinte a műsorvezetői fizetésekben még mindig vannak különbségek a férfiak javára, de úgy érzi, a TV2 már a megfelelő értéken kezeli. Támadják azért, mert a kormánypárti és propagandacsatornánál dolgozik, de mivel a szórakoztató részlegnél van, nem csinál ebből problémát.”

Ördög Nóra és Nánási Pál a Forbes magazin augusztusi számának a címlapján
Fotó: A szerző felvétele

Nem tisztünk Ördög Nóra politikai nézeteit vizsgálni, nem is érdekes. Ez mindenkinek a magánügye és jelen esetben mellékes is. Az viszont annál érdekesebb, hogy a Forbes újságírója hogy veszi a bátorságot ahhoz, hogy egyfajta értékítéletet kimondva, megbélyegezve a csatornát, mindenfajta tény ismertetése nélkül leírja, hogy a TV2 propagandacsatorna. Ráadásul olyan természetességgel fogalmazva, mintha csak azt írná le, hogy az ég kék és a fű zöld. Szerintük ma Magyarországon kétféle média működik: egy kormánypárti, propaganda- és egy független, objektív minőségi média. Nevetséges.

Nincs ezen mit szépíteni: Ördög Nórát és népszerűségét körmönfontan, arcátlanul felhasználta a liberális média arra, hogy ismét el tudjon juttatni egy számukra fontos, de egyébként hamis üzenetet az embereknek.

– Felháborító! Ez a liberális módszer. Arról nem is beszélve, hogy a szövegben az szerepel, hogy támadják a műsorvezetőt azért, mert kormánypárti, propagandacsatornánál dolgozik. Feltételezhető tehát, hogy ahol a váltásig dolgozott, az RTL Klub, ott nem támadták. Hiszen az egy objektív, független csatorna volt. Tipikus kettős mérce – mérgelődött Felhévizy Félix, félredobta a Forbest és bekapcsolta a televízióját, mert végre újból elkezdődött a közvetítés az olimpiáról.

Borítókép: Ördög Nóra és Nánási Pál a Forbes magazin augusztusi számának címlapján – Forrás: A szerző felvétele

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.