időjárás 4°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo
A fiatalok oktatásának a régi városháza felújított épülete fog otthont adni

Ősztől már Zalaegerszegen is elérhetők lesznek az MCC képzései

2021.08.26. 15:01 2021.08.26. 15:19
Ősztől már Zalaegerszegen is elérhetők lesznek az MCC képzései

– Régi patináját igyekszünk visszaadni az egykori városházának és a többi vidéki városhoz hasonlóan tehetséggondozó központként működhet a nagy múltú épület 

– jelentette ki Orbán Balázs az ingatlan előtti sajtótájékoztatón.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke kiemelte: az egykori városháza a felújítást követően nemcsak oktatási funkciót tölt majd be, hanem színvonalas közösségi teret is kínál majd a diákoknak, ahol izgalmas előadásokat hallgathatnak, és élményfoglalkozásokon vehetnek részt. – Központi elhelyezkedése miatt a diákok számára könnyen elérhető, és impozáns megjelenésével kiváló helyszínt biztosít majd az MCC Zalaegerszegi Központjának – tette hozzá.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta: kulcsfontosságú Zalaegerszeg és a régió számára, hogy a fiatal tehetségek az itt kapott képzéssel nemcsak a város és a megye, de a nemzet fejlődéséhez is hozzájárulnak majd.

Az MCC zalaegerszegi regionális központját vezető Sali Zsófia elmondta, hogy ősztől megindul az általános iskola felső tagozatára járó diákok és a középiskolások tehetséggondozása. Továbbá közéleti és kulturális rendezvényeket is kínál az MCC Zalaegerszegen. Délután Cséfalvay Zoltán, az MCC műhelyvezetője Technológiai jövő címmel tartott előadást a tehetséggondozó jelenlegi, Dísz téri központjában.

Az MCC a regionális központok létrehozásával, a lehető legtöbb helyen nagy múltú, de nagyon rossz állapotú, elhanyagolt épületek felújításával az épített örökségünk megóvásához is hozzájárul. 2021 októberéig az MCC 23, a következő öt évben Kárpát-medence-szerte 35 magyarlakta településen teszi elérhetővé programját.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.