Politikai háttéralkuk döntenek a demokrácia ünnepének kikiáltott előválasztásról

„A Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc érdekei érvényesülnek a baloldali előválasztáson, a politikai háttéralkudozásból ugyanis a DK jött ki a legjobban, míg az MSZP, a Momentum és az LMP a legrosszabbul” – fogalmazott Tóth Erik Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Szolomayer Balázs és Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzői voltak a legutóbbi adásban Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol szó esett a baloldali előválasztás hiányosságairól, a korábban soha nem látott mértékű gazdasági növekedésről, valamint arról is, hogy drag queenekkel ünnepelték az alternatív államalapítást a berlini magyar nagykövetség előtt.

Forrás: Karc FM2021. 08. 26. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyurcsány Ferencék állíthatnak majd a legtöbb körzetben jelöltet, ráadásul a nyerhetőnek mondott kerületek jelentős része is a DK elnökéhez került. Nem a demokrácia, sokkal inkább a háttéralkuk ünnepe lesz emiatt az előválasztás” – fejtette ki Tóth Erik. Szolomayer Balázs hozzátette:

A 2019-es önkormányzati választáson is bebizonyosodott, hogy hiába hívják Karácsony Gergelyt főpolgármesternek, valójában Gyurcsány Ferenc és emberei irányítanak a fővárosban. Ebből kifolyólag pedig nincs jelentősége annak, hogy ki nyeri meg a baloldalon a miniszterelnök-jelölti előválasztást.

„A 17 százalékos GDP-arányos növekedés az idei második negyedévben annak a bizonyítéka, hogy a magyar nemzetgazdaság kiállta a koronavírus-járvány ütéseit, és gyorsan visszatalált a válság előtti növekedési ütemhez” – fogalmazott Tóth Erik. Szolomayer Balázs arra hívta fel a figyelmet, hogy a negyedik hullám miatt még kérdéses, hogy mekkora lehet 2021-ben a gazdasági növekedés üteme, de az 5,5 százalékos bővülés elérése továbbra is reálisnak tűnik. 

Amennyiben ez megvalósul, úgy nyugdíjprémiumot kapnak az idős emberek, adókedvezményeket a 25 év alatti fiatalok és a gyermeket nevelő szülők is

 – tette hozzá Szolomayer Balázs.

A Bolond lyukból rovatban arról esett szó, hogy „Magyar Queer Államalapítás” címmel tartottak drag race-t és tüntetést a berlini magyar nagykövetség előtt. 

Szolomayer Balázs szerint „a tüntetés résztvevői azt is szorgalmazták, hogy Németország avatkozzon be a magyarországi belpolitikai történésekbe az ő érdekük védelmében, ez pedig rendkívül rossz üzenet”. Tóth Erik arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is az a nemzetközi trend a kormányellenes szervezetek számára, hogy összemossák a pedofíliát és a gyermekvédelem kérdését egymással.

Az augusztus 24-i adást ITT hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.