Távozik a Vasárnap.hu főszerkesztője

Közleményben jelentette be a Vasárnap.hu keresztény portál, hogy lemond posztjáról főszerkesztője, Horváth Tamás, s távozik Kassab Adonis is.

Forrás: Vasárnap.hu2021. 08. 13. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasárnap.hu főszerkesztője, Horváth Tamás az elmúlt órában lemondott tisztségéről. Vele együtt távozik a szerkesztőségből augusztus 12-ei hatállyal külsős szerzőjük, Kassab Adonis is.

 

„Hitünkkel és küldetésünkkel, ahogy eddig sem, úgy a továbbiakban sem fér össze semmiféle gyűlölet. Értékrendünkkel ellenkezik minden, ami erre uszít” – írta a Vasárnap.hu szerkesztősége, amely közleményét az alábbi bibliai idézettel zárta:
„Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket."

 

A Vasárnap.hu közleményét IDE kattintva olvashtaják!

 

Horváth Tamás augusztus elején Vágvölgyi Gergelyt váltva lett a Vasárnap.hu főszerkesztője,  a baloldali sajtó már kinevezésekor célkeresztbe vette, és szélsőjobboldalinak bélyegezte egy korábbi, a budavári kitörésről írt megemlékező cikke miatt.
A szóban forgó cikkről Horváth lapunknak adott interjújában részletesen is beszélt:

– A megbélyegzés nem érdekel, a balliberális oldal mindig is élen járt a lejáratónak szánt jelzők pufogtatásában. Ami az ominózus, a 888.hu-n megjelent írásomat illeti, tudni kell, hogy egy olyan cikk miatt támadtak másfél évvel ezelőtt és támadnak újra a főszerkesztői kinevezésem kapcsán, amit előzetesen a lap főszerkesztőjével és főszerkesztő-helyettesével is átolvastattam. Mindketten rendben találták a tartalmát – ami nem meglepő, hiszen semmi olyan nem volt benne, ami vállalhatatlan lenne 

– fogalmazott akkor a főszerkesztő.

Hozzátette: az ellenoldal két dolgot szokott kiemelni, amikor az 1945-ös kitörésről szóló írását kritizálja: az egyik, hogy Hitlert és Szálasit éltető hadiparanccsal emlékezett meg az eseményről, a másik pedig, hogy hősnek nevezte a katonákat. 

– Az előbbi Otto Wöhler – ebben a kontextusban valóban lelkesítő – rádióüzenete volt, amit a kitörni készülő német és magyar katonáknak küldött. A Dél Hadseregcsoport főparancsnokának szavait idézőjelek közé tettem, a történelmi hűség kedvéért nem hagytam ki belőlük semmit. Ezzel az erővel a történelemkönyvekkel is baj van, mert bizony horogkeresztes és sarló-kalapácsos zászlók is szerepelnek bennük.

Azt pedig, hogy a több tízezer magyar és német katona, aki a kapituláció helyett a szinte biztos halált választotta, ne lett volna hős, teljesen nonszensznek tartom. Véleményem szerint minden katona hősnek nevezhető, aki hősies hadi cselekedet közben veszti életét  

– magyarázta Horváth Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.