Elemér 2024. február 28.
logo
Folyamatos a vakcinák szállítása és a harmadik körös oltások felvétele

Újabb négyezer vakcinát szállított a kormányhivatal az idősotthonokba

Nagy Orsolya
Forrás: MTI
2021.08.11. 11:34 2021.08.11. 14:29
Újabb négyezer vakcinát szállított a kormányhivatal az idősotthonokba

Újabb hatvankét önkormányzati, egyházi és magánfenntartású idősotthonba szállított mintegy négyezer adag, a koronavírus elleni harmadik oltás beadásához szükséges vakcinát szerdán a Budapest Főváros Kormányhivatala. Sára Botond kormánymegbízott arról tájékoztatott: a mostani szállítás után a Pfizer-, az AstraZeneca-, a Sinopharm-, a Janssen- és a Moderna-vakcina érhető el.

Sára Botond fővárosi kormánymegbízott tájékoztatása szerint augusztus elseje óta folyamatos a harmadik oltások felvétele, a mintegy 200 fővárosi idősotthon jelentős részébe már eljuttatták az oltóanyagot. Budapest Főváros Kormányhivatala pedig most 

újabb hatvankét önkormányzati, egyházi és magánfenntartású idősotthonba szállított mintegy négy ezer adag,

a koronavírus elleni harmadik oltás beadásához szükséges oltóanyagot. Hozzátette: a mostani szállítás után a Pfizer-, az AstraZeneca-, a Sinopharm-, a Janssen- és a Moderna-vakcina érhető el.

 

A kormánypárti politikus elmondta: az intézmények többségében meg tudják oldani a vakcina beadását, 

azokban a kisebb létesítményekben pedig, ahol nincs saját orvos, a kormányhivatal szervezi meg az oltást.

Sára Botond továbbá megismételte, miszerint az idősotthonok lakóin kívül mindenkinek, aki elmúlt 18 éves és négy hónapnál régebben kapta meg a második adag vakcinát, rendelkezésre áll az oltás, hangsúlyozva, hogy 

a kezdeti öt kórházi oltópont helyett, már 13 oltópontot működtetnek városszerte és a háziorvosoknál is lehet igényelni a harmadik oltás beadását.

Fotó: Máthé Zoltán

 A kormánymegbízott végül kiemelte: azokat, akik még egyáltalán nem oltakoztak, arra biztatják, hogy igényeljék a vakcinát, hiszen várható a járvány negyedik hulláma. A harmadik oltás felvétele pedig – fűzte hozzá – az időseken kívül elsősorban azoknak ajánlott, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, vagy akiknek az immunrendszere valamilyen okból legyengült.


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.