A hagyományos értékek mellett tüntettek a pécsi Pride helyszínén

Több százan tüntettek békésen a szombati LMBTQ-felvonulás ellen Pécsett, amelyet több civil egyesület szervezett. Hoppál Péter, a Fidesz pécsi parlamenti képviselője azt emelte ki a helyszínen, hogy a normalitás mellett állnak ki, míg az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke a Pride résztvevőinek provokációját hangsúlyozta.

Magyar Nemzet
Forrás: Bama.hu2021. 09. 18. 20:13
null
20200922 Rum Az ezredforduló óta még egy évben sem született annyi gyerek Rumban, mint az idén várható. Év eleje óta eddig 11 gyermeknek örülhettek a családok és még heten fognak megérkezni az év végéig Így ezer főre 16 születés jut. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: Takács-Fülöp Mónika és Hunor Fotó: Szendi Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több százan gyűltek össze szombaton délelőtt az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) és a Pécsi Polgári Közösség szervezésében a Széchenyi téren az Összefogás a pécsi családokért elnevezésű rendezvényen. A délutáni LMBTQ-felvonulást megelőzően tartott programon a szervezők azt hangsúlyozták, hogy a csendes többségnek méltósággal, békésen kell kiállniuk a hagyományos értékek mellett – írja a Pécsi Újság, amelyet a Bama.hu szemlézett.

– Csendesen, de nagyon sokan állunk ki a hagyományos értékek mellett, szemben azokkal, akik kevesen, de nagyon hangosan provokálják ezeket az értékeket. Ők egy másik világot akarnak ránk erőltetni. Mi viszont képesek vagyunk összefogni, s azt mondani nekik, stop, eddig és ne tovább

– fogalmazott az eseményen Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője.

Kővári János, az ÖPE elnöke köszöntőjében üdvözölte a szavai szerint bátor pécsieket, akik megjelentek a téren. Kiemelte, a közelmúltban ismertetett közvéleménykutatás adataiból látszik, hogy a város lakóinak többsége nem szeretné, hogy felvonulással provokálják őket. 

– A felvonulás szervezőit ez nem érdekli, ez pedig provokáció

 – jelentette ki. – Mi, pécsiek, nagyon békések vagyunk, annak ellenére, hogy többségünk tiltakozott a felvonulás ellen, mindenkit arra kérek, hogy délután se legyen indulatosak, méltósággal viseljük, ami történik. Mi kiállunk a családok mellett, a hagyományos értékeink mellett, de békésen tesszük mindezt. 

Nem valami ellen, hanem valami mellett demonstrálunk. Kiállunk a normalitás mellett.

Hozzátette, Pécsett volt már egy olyan eset, amikor a fejünk fölött eldöntötték, hogy a Tubesen legyen radar. – Mi pedig azt mondtuk, hogy nem szeretnénk. A baloldali városvezetés akkor sem állt a pécsiek mellé, de megvédtük a Tubest. Akkor hangzott el az, hogy „Pécs a remény városa”.

– Büszke vagyok, hogy ilyen sokan eljöttek, azt kérem, vigyék haza ezt a gondolatot, hogy Pécs mindig is a remény városa marad. Nem fogjuk feladni, mindig is küzdeni fogunk a városunkért, a nemzetünkért. 

Az ember nem mehet szembe a természet törvényeivel következmények nélkül. Bármi is történik, mi mindig a remény városa maradunk.

Hoppál Péter úgy fogalmazott, sokfélék vagyunk, de az életünk berendezésének kérdésében egyformák vagyunk, ez adja a csendes többséget. Ez a többség nem óbégat a Facebook-on, nem provokál, hanem csendesen éljük azt az életet, amit dédapáinktól kaptunk, s szeretnénk továbbadni a gyermekeinknek. Akik támadják a többség kultúráját, azok a hagyományos kultúrát támadják, de mi kiállunk mellette.

A rendezvényen több ismert művész is közreműködött, fellépett mások mellett Rudán Joe is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.