A helyszíni tárgyaláson is tagadta VV Fanni megölését B. László

Újabb helyszíni tárgyaláson tagadta B. László, hogy megölte VV Fannit, a valóságshow-ban ismertté vált prostituáltat, és a holttestét a Dunába dobta volna. A gyilkossági ügy vádlottjának egykori siófoki apartmanjánál és Szalkszentmártonnál, a Dunánál tartott bejáráson több kérdés továbbra is megválaszolatlan maradt.

2021. 09. 22. 8:00
null
20210909 Budapest A bíróság helyszíni tárgyalást tartott a XIII. kerületben lévő házban, a vádlottnak részletesen el kellett mondania és mutogatnia, hogy pontosan mi történt VV Fanni eltűnésének estéjén. Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost A VÁDLOTT ARCÁT KI KELL TAKARNI! Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét helyszíni tárgyalást tartott a Fővárosi Törvényszék kedden VV Fanni meggyilkolása miatt indult büntető­perben. Siófokon, a vádlott B. László volt apartmanjának helyet adó lakóparknál kezdődött a bejárás, amin egyébként a vádlottnak nem lenne kötelező részt venni, ám B. László ott akart lenni, hogy – mint mondta – észrevételeket tudjon tenni az elhangzottakhoz.
 

Farkas Gabriella bíró, a vádat képviselő ügyész, a védő és a sértetti képviselő azért utazott Siófokra, mivel a vádhatóság szerint az angyalföldi luxusapartmanból B. László VV Fanni testét autója csomagtartójában előbb Siófokra, majd Dunavecsére vitte, hogy aztán Szalkszentmártonnál a Dunába dobja azt.

A siófoki apartmanház előtt tartott bejáráson B. László azt mondta, azért ment oda, hogy a lány bérleményéből elhozott bőröndöktől megszabaduljon, akkor ugyanis azt gondolta, az a legjobb, amit tehet, hogy kimaradjon az egész történetből. A térfigyelő kamerák azonban rögzítették, hogy mielőtt elhagyta volna Siófokot és Dunavecsére indult, visszafordult az apartmanházhoz. 

A térfigyelő kamerák felvételei alapján 59 másodpercet töltött az akkori lakásán. B. László a bírónő kérdésére nem tudta megmondani, ­miért tette ezt. A vádlott a siófoki helyszínen végig nyugodtnak tűnt, annak ellenére, hogy az igazságügyi szakértő szakvéleménye szerint B. akkori apartmanjában és az ott lévő mosógépében megtalálták az eltűnt VV Fanni hajszálait.

Ezután a helyszíni tárgyalás résztvevői azon az útvonalon indultak tovább, amelyen a vád szerint VV Fanni eltűnése napján B. László is haladt az autójával. Szabadi-Sóstó vasútállomás mellett a vádlott azt magyarázta el, hogy egy közeli utcában, az oda kihelyezett konténerek mellé rakta ki VV Fanni bőröndjeit, ám a pontos helyet nem tudta megmondani, mint ahogy azt sem, miért éppen ott rakta ki a bőröndöket, ahol bárki megtalálhatta, illetve megláthatta akár őt is.
 

A nyomozás során nem sikerült megállapítani, hova tűntek a lány személyes tárgyai. Vélhetően hajléktalanok, guberálók találhatták meg és tették pénzzé a táskát és a benne lévő női ruhaneműket.

Később Szalkszentmártonra vitték B. Lászlót, oda, ahol a vád szerint a Dunába dobta VV Fanni testét. A vádlott itt megjegyezte a bírónőnek, hogy ez a hely pont szemben van a dunaújvárosi vízi rendészet épületével. B. egyébként úgy gondolja, hogy a közúti térfigyelő kamerák felvételei őt igazolják, mivel szerinte ezekből a felvételekből kitűnik, nem volt sietős az útja Siófoktól a dunai stégig, ahol a vád szerint Fanni testét a folyóba dobta, és az onnan máig nem került elő. 
A Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője, Szabó József Tamás Szalkszentmártonban a helyszíni bejárás intézményéről beszélt a sajtó munkatársainak. 

A szóvivő eredményesnek minősítette a múlt heti és a keddi bejárásokat, a bíróság az eljárással pontos képet kapott a vádiratban szereplő cselekmények helyszíneiről. A szóvivő hozzátette: egyáltalán nem rendkívüli bírósági cselekményről van szó, bevált gyakorlat a tényállás pontos megismerése érdekében.

A vád szerint B. László 2017. november 20-án a VV Fanni által bérelt angyal­földi lakás épülete teremgarázsában autó­jának a csomagtartójába tette a lány holttestét, hogy végül egy balatoni kitérő után a Dunába dobja azt. B. állítja: a drogoktól, valamint az alkoholtól bódult lányt „problémamegoldóknak” adta át, ám azt nem árulja el, hogy kik voltak ezek a személyek.
VV Fanni meggyilkolása ügyében idén nem várható elsőfokú ítélet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.