A LIBE küldöttsége az Egyszülős Központ vezetőjével is találkozott

A civileket együtt fogadták az Európai Bizottság budapesti irodájában, ahol bemutatkozhattak a delegáltaknak.

2021. 09. 30. 15:33
20200306 budapest nagy anna havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remélni tudom, hogy ezek a csodás dolgok, amik a magyar civilek részéről elhangzottak, valóban visszaköszönnek majd a készülő jelentésben

– nyilatkozta lapunknak Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője, aki részt vett a tegnap Magyarországra látogató LIBE bizottság meghallgatásán. 

Az uniós bizottság egyórás beszélgetésen fogadta a civil szervezetek képviselőit az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén. – A megjelenteknek kérdéseket tettek fel, visszajelzések nem igazán érkeztek az elmondottakra – számolt be róla Nagy Anna. 

Az Egyszülős Központ vezetőjétől azt is megkérdezték, hogy miként érinti őket, hogy nincsenek benne az alaptörvényben, amire válaszul megküldte a vonatkozó passzust, ami rögzíti, hogy az egyszülősök is családok. 

A LIBE tagjai arról is érdeklődtek, hogy nem vegzálja-e a civil szervezeteket a kormány. Nagy Anna számára ez amiatt volt visszás, mert szerinte 

most van olyan először Magyarországon, hogy a döntéshozók meghallgatják őket, és a törvényhozás szintjén is visszaköszönnek a javaslataik. 

Az uniós küldöttség arra is kíváncsi volt, hogy miként látják az álcivilek helyzetét a magyar közéletben. 

Az Egyszülős Központot érintő témák közül még az örökbefogadás került szóba, azonban visszajelzés a témában adott válasz után sem érkezett. – A LIBE bizottság hét tagja közül csak hatan hallgatták meg a civileket, a svéd delegált a találkozó elején távozott a teremből – árulta el Nagy Anna. 

Ismert, az uniós bizottság tegnap kampánykörútra érkezett hazánkba. A LIBE magyar tagja Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, aki a látogatás előtt arról beszélt, hogy Orbán Viktor azért nem találkozik velük, mert fél. A Demokratikus Koalíció korábban közleményében tudatta, hogy Gyurcsány Ferenc viszont találkozni fog a bizottsággal. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.