Apu, te lelőtted anyuékat? – kérdezte a hétéves kisfiú, mielőtt meghalt

Késve vitte haza Dunakeszin vasárnap a láthatásról hétéves kisfiúkat az az 54 éves férfi, aki az őt számon kérő volt párját, majd annak az édesanyját is agyonlőtte engedéllyel tartott vadászpuskájával. A lövésekre kirohanó gyereket szintén fejbe lőtte, majd magával is végzett.

2021. 09. 13. 14:32
Fotó: Mihádák Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Engedéllyel tartott vadászpuskával gyilkolta le vasárnap este negyvenéves volt párját, 63 éves egykori anyósát és hétéves közös gyermeküket egy 54 éves férfi Dunakeszin, majd magát is agyonlőtte. A kiterjesztett öngyilkosságot elkövető férfi az utcán lőtte fejbe volt anyósát és egykori élettársát. A Bors információi szerint az utóbbi lövés hangjára rohant ki a feldühödött ember kisfia, aki azt kérdezte apjától: „Apu, te lelőtted anyuékat?” Ezután a férfi saját, rettegő gyermekével is egyetlen lövéssel végzett. 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A negyvenéves asszony új párja, Sz. Tamás hétfőn délelőtt a Facebookról tudta meg, mi történt. A helyszínre rohant, megtörten, sírva állt a még mindig véres utcán. Elsőre annyit tudott mondani a Blikknek, könnyeivel küszködve:

Aki a saját gyermekét megöli, az nem ember.

Utána kiszakadtak belőle a szavak: kiderült, most lettek volna igazán egy család Melindával és gyermekével. Imádta a nőt és a kisfiút is. Együtt tervezték az életüket. Sz. Tamás szerint halott szerelme előző párja azt nem bírhatta elviselni, hogy elsős kisfia elmesélte neki: már megismerkedett anyja új szerelme, vagyis az ő gyermekeivel is, együtt játszottak.

A gyilkossá, majd öngyilkossá lett apa egyébként láthatásról hozta vissza a gyereket, amikor valami elpattant benne.

A bulvárlap szerint Sz. Tamás és új szerelme, Melinda vasárnap egész nap wakeboardozni voltak, mert a kisfiú az apjánál volt láthatáson. Melinda délután hatra ment haza, mert úgy volt, hogy volt párja és kisfia, Maximilien hétre érnek haza. Amikor nem jöttek meg, Melinda izgult, hogy mi történhetett: hívogatta a volt párját, aki állítólag flegmán válaszolgatott a nőnek az érkezésük várható időpontjáról. 

Amikor megérkeztek, a nő felelősségre vonta a férfit, hogy miért nem tartja be a láthatás szabályait, s azt is hozzátette, rendőrségi eljárást kezdeményez, ha ez újra előfordul. A férfi ekkor kattant be, majd végezte ki a nőt és annak anyját, illetve a lövések zajára az utcára szaladó gyermekét is. A kisfiút állítólag többször is meglőtte

– mesélte a megtört Sz. Tamás.

Hétfő délelőtt Dunakeszin még mindig zajlott a helyszínelés, amikor megérkezett a megölt kisgyermek dédnagymamája. A rendőröktől tudta meg, mi történt. Az idős asszony rosszul lett, a tragédiától teljesen összetörve, szinte önkívületi állapotban kiabál, fájdalmas sikoltásait messziről lehetett hallani. Tizenegy óra körül már húsz perce várták a mentőt, akit a rendőrök hívtak hozzá – írja a Blikk. 

A lövöldözésről folyamatosan érkeztek a bejelentések a rendőrség tevékenység-irányítási központjába, a rendőrök pillanatok alatt reagáltak. A Pest megyei járőrök és nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen, nagy erőkkel vonultak a helyszínre, azonban a sérülteken már nem tudtak segíteni, az 54 éves elkövető pedig a rendőrök kiérkezése előtt magát is fejbe lőtte.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytatja le az eljárást. 

Kiterjesztett öngyilkosság 

A magyar pszichiátria meghatározása szerint kiterjesztett öngyilkosságról akkor beszélünk, ha egy személy más személyt vagy személyeket azok tudta és beleegyezése nélkül „bevon” az öngyilkosságba. A nemzetközi szakirodalom mindezt azzal a kritériummal egészíti ki, hogy a gyilkosság elkövetésétől számított meghatározott időn belül – amely legtöbbször 24 órát jelent – az elkövető öngyilkosságot követ el. A kiterjesztett öngyilkosságok előfordulása rendkívül ritka, de szinte minden esetben széles körű médianyilvánosságot kap, amely az ilyen típusú családi tragédiák elszaporodottságának illúzióját kelti. (Bolyky Orsolya: A kiterjesztett öngyilkosságok kriminológiai háttere. Kriminológiai tanulmányok, 2015)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.