Bort isznak, de vizet prédikálnak

A DK-s Molnár Csaba több mint hárommillió forintot fizet havonta fia brüsszeli magániskolájáért, miközben a közösségi oldalán az átlag magyar gyermekek taníttatásáért aggódik. Nem ez az első eset, hogy lelepleződik a baloldali politikusok képmutatása: Jakab Péter Jobbik-elnök milliós fizetést kap, de közben a nép egyszerű gyermekének akar mutatkozni, az általa bemutatott videóban a megélhetésre panaszkodó nőről kiderült, hogy a párt volt képviselőjelöltje, és tengerparti nyaralásra is telik neki. Legutóbb pedig Karácsony helyettesének, Tüttő Katának a tengerből kilovaglós videója verte ki a biztosítékot.

Hertelendy Gábor
2021. 09. 03. 6:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb baloldali politikus képmutatása lepleződött le: néhány napja Molnár Csabáról, a DK európai parlamenti képviselőjéről derült ki: miközben arról szónokol, hogy az átlagos magyar családnak a taníttatás és a megélhetés között kell választania, ő közben méregdrága magániskolába járatja a gyerekét. A Gyurcsány-párt politikusa azt írta korábban a közösségi oldalán: „Orbán és oktatási mérnökei választottak helyettük. Se megélhetés, se tanulás. »Élj túl, mást úgysem tehetsz!« – ezt üzenik.” Így utalt a szülők állítólagos nehéz helyzetére. Ehhez képest Bohár Dániel, a Pesti TV műsorvezetője kiderítette, hogy a baloldali képviselő fia egy méregdrága brüsszeli magániskolába, a Brussels International Catholic Schoolba jár, amelynek évi regisztrációs díja 8950 euró, azaz több mint hárommillió forint, középiskolai taníttatásért pedig akár csaknem négymillió forintnak megfelelő eurót is elkérhetnek. 

Nem ő az egyetlen baloldali politikus, akinek hiteltelen a mondanivalója, mert miközben vizet prédikál, valójában bort iszik. 

A leghírhedtebb kétségtelenül Jakab Péter, aki magát a „nép egyszerű gyermekének, a melósok védőszentjének” próbálja feltüntetni, miközben vagyonnyilatkozata alapján havonta két és fél millió forintot vihet haza pluszjuttatásokkal, amelyhez több mint nyolcszázezer forintos iroda- és közel félmillió forintos lakásbérlés, sofőr, valamint egy prémiumkategóriás autó lízingelése is tartozik. 

Ennek ellenére a Jobbik-elnök a közösségi oldalán parizerrel és Piros Arannyal pózolva próbálta elhitetni, hogy ő a „kisembereket” képviseli, ezt nyomatékosítandó paprikás krumplit eszik nokedlivel. Az Origó arról is beszámolt nemrég, hogy évente 2,4 millió forintot is kifizethet a Jobbik-frakció Jakab Péter vadonatúj, személyes honlapjának működtetésére, elkészítésére pedig közel félmillió forintot fizetett a párt tavaly júniusban úgy, hogy a Jobbik elismerte, április 19. óta nincs új bejegyzés a weboldalon.

Jakab Péter nemrégiben egy imázsvideóban szólított meg egy könnyeivel küzdő nőt, aki a beszélgetés során arról panaszkodott neki, hogy míg a gyermekei itthon vannak, addig ő szakmunkásként kénytelen dolgozni Ausztriában.

„Két diplomával ki kellett mennem ebbe. Itthon semmi. Hozzál haza két diplomával, hogy megérje hazajönnöm!” – könyörgött az asszony a Jobbik elnökének. Azonban a Pesti Srácok kiderítette: a videóban szereplő nő Opra Rita, aki a párt korábbi képviselőjelöltje volt Barcson, végrehajtást indítottak ellene lakbérhátralék miatt, miközben augusztusban tíz napot nyaralt a horvát tengerparton, egy medencés apartmanban. Munkahelye is volt éveken át, gyermekjóléti szolgálatvezető volt a barcsi családsegítőnél, a munkaviszonya pedig konfliktusos körülmények között szűnhetett meg.

A volt jobbikos képviselőjelölt mellett más baloldali politikusok nyaralása is nagy médiavisszhangot kapott. Karácsony Gergely egyik legfőbb bizalmasa, a városüzemeltetésért felelős MSZP-s Tüttő Kata – aki a fővárosi beruházások kapcsán rendre a budapesti önkormányzatok kivéreztetéséről és a pénzhiányról panaszkodik – szintén augusztusban meghökkentő videót posztolt az Instagramjára, amelyen – a vagyonosok által kedvelt hobbiját űzve – a tengerből lovagolt ki Zákinthosz szigetén. 

A felvételt a szocialista politikus nem sokkal később törölte, amit azzal magyarázott, hogy ő és családja fenyegetéseket kapott a kommentelőktől. Tüttő egyébként azt nyilatkozta a videójával kapcsolatban: „Nem gondolom, hogy az emberek zöme ezt problémásnak tartaná.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.