Dömötör Csaba: A baloldali önkormányzatok nem akarták kivenni a részüket a járvány elleni küzdelemből

Budapest több mint százmilliárdos pénzállományon ül, mégis csak kesereg.

Bákonyi Ádám
2021. 09. 21. 11:11
DMTR Csaba
Budapest, 2019. július 1. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára interpellációra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 1-jén. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oláh Lajos napirend előtt úgy fogalmazott, hogy a kormány a járvány mellett az önkormányzatok ellen is hadba küldte csapatait. A DK-s képviselő szerint a kabinet nemhogy segítette volna az önkormányzatokat, hanem forrásokat vont el tőlük. – Most újra a veszélyhelyzet meghosszabbítása van napirenden, ezért a kérdés az, hogy a kormány visszaadja-e az elvont forrásokat, vagy újabb elvonásokra készül? – mondta Oláh Lajos, aki egyúttal kifogásolta azt is, hogy a veszélyhelyzet alatt nem lehet időközi választásokat tartani.

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rámutatott: a baloldali önkormányzatok nem akarták kivenni a részüket a járvány elleni küzdelemből azt állítva, hogy erre nincsen pénzük. – A valóságban ezzel szemben az önkormányzatok tizenhét százalékkal több támogatásban részesültek, mint tavaly, a célzott fejlesztési forrásokról nem is beszélve. Budapest több mint százmilliárdos pénzállományon ül, mégis csak a kesergést hallottuk, hogy miért nem tudnak részt venni a járvány elleni védekezésben – mondta Dömötör Csaba. Hangsúlyozta: míg Orbán Viktor millióknak kedvező, generációkat érintő intézkedéseket jelentett be, addig a baloldal újra adóemelést, a családtámogatás megkurtítását tervezi.  Az  időközi választásokkal kapcsolatban az államtitkár úgy fogalmazott: a szabályok egyértelműek, az üggyel a baloldal saját kudarcos előválasztásáról akarja elterelni a figyelmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.