Érzi a vesztét, ezért a fiatalokat is mozgósítaná Fekete-Győr András

Hol vannak az egyetemisták? Hol vannak a diákok? – szegezte követőinek a kérdéseket a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

2021. 09. 22. 17:20
A baloldali politikus a saját miniszterelnök-jelölti esélyeit rontja a megszólalásaival
A baloldali politikus a saját miniszterelnök-jelölti esélyeit rontja a megszólalásaival Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hol vannak az egyetemisták? Hol vannak a diákok?

– szegezte követőinek a költői kérdéseket Fekete-Győr András a mai videójában, amelyet a közösségi oldalára töltött fel. A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint jórészt idősek mennek voksolni az előválasztási sátrakhoz, aminek állítása szerint nagyon örül, de vélhetően arra számít, hogy emiatt számára kedvezőtlenül alakulnak majd az eredmények. 

A jövőre Gyurcsány Ferenc pártjával közös listán szereplő, parlamenten kívüli politikus szerint ha a fiatalok nem mennek el az előválasztásra, akkor nem sikerül majd megújítani a baloldalt. 

Fekete-Győr András arra is ígéretet tett a videójában, hogy majd online is lehet szavazni, ám ez a lehetőség a baloldali szimpatizánsok csak egy kis részének lesz elérhető, hiszen mint lapunk is megírta, az online időpontfoglaló-rendszer betelt, miután a teljes összeomlás után két nap késéssel sikerült újraindítaniuk a szervert. 

Az internetes szavazás már a kezdettől sarkalatos pontja volt a baloldali összeborulásnak, a DK és az MSZP ellenezte azt, míg a Momentum ragaszkodott hozzá. 

Végül köztes megoldásként egy négylépcsős, bonyolult folyamatot végigcsinálva van lehetőség online voksolni a baloldal háziversenyén. Már az első napon közzétett számokból jól látszott, hogy az online megoldás nem fog működni, hiszen az Országos Előválasztási Bizottság közlése szerint hatvanezren szavaztak a sátrakban, de csak négyezren az interneten. 

Úgy tűnik, a tendenciából  Fekete-Győr András számára is egyértelművé vált, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltségéért folyó verseny számára véget ért, 

emiatt kérhette támogatóit kétségbeesetten arra, hogy menjenek ki a sátrakhoz, és szavazzanak rá ott. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.