Győzikéhez hasonlította Hadházyt egykori párttársa

A volt LMP-s képviselő hosszú bejegyzésben bírálta a baloldali összeborulást, amelyről szerinte már 2018-ban kiderült, hogy nem működőképes.

Forrás: Facebook2021. 09. 05. 18:25
HADHÁZY Ákos
Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő átlépte a jóízlés határát, amikor január 8-án egy halottasáhzból kijuttatott videófelvétellel riogatta követőiet a Facebookon Fotó: Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Épp most olvastam, hogy valami Győzike nevű híresség állította, hogy cigányozás közben ráncigálták ki a feleségét kocsiból, míg a felvételek közben merően mást bizonyítottak. Mert ameddig nincs felvétel, addig mindenki másként „emlékezhet”, és leginkább mindenki úgy emlékezhet, ahogy neki tetszik.

Sosem gondoltam volna, hogy Hadházy Ákos ennyire hasonlítana Győzikére, de ma épp ezt tapasztaltam meg.

– írta közösségi oldalán hosszú bejegyzésben Sallai Róbert Benedek. Az egykori LMP-s országgyűlési képviselő a bíróság azon ítéletére reagál, amely kimondta, hogy 2018-ban nem bántotta Hadházy Ákost egy LMP-s megbeszélésen.

Sallai szerint egyébként a baloldali összefogás már három éve is „ki volt próbálva”. 

– Kilenc körzetben volt összellenzéki jelölt, és annak kétharmadában bizony a kezdeményezés csődöt mondott – értelmezte a három évvel ezelőtti választási eredményeket Sallai. 

Szerinte ahol „használható” baloldali jelölt volt, ott visszalépés nélkül is nyerni tudott az akkori baloldal. Ennek alátámasztására jórészt budapesti választókerületeket sorolt fel a politikus. 

– Most ilyen politikusok ígérik az választóknak, hogy képviselnék őket. Kérem szépen, ilyen emberek nem, hogy egy választókörzetnek, de még egy szűkebb politikai közösségnek sem tudták a képviseleti demokrácia elveit teljesíteni! – kritizálta a baloldali összeborulást Sallai, kitérve két egykori társelnökére, Szél Bernadettre és Hadházy Ákosra. – Szembementek az őket megválasztók akaratával, döntésével – nem pedig képviselték azt.

Ilyen politikusok kérnek most bizalmat szavazóktól? Tényleg azt hiszik bárhol, hogy az ilyen politikusok majd képviselnék a választóikat? Soha!

Az ilyenek saját véleményüket saját érdekeik szerint képviselik: ezt bizonyították a 2018-as események is – értékelt. 

Érdekesség egyébként, hogy az egykori LMP-s politikust 2019-ben független jelöltként megválasztották Túrkeve polgármesterévé. Akkor a Fidesz helyi politikusa mellett két további jelölt is indult Sallai ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.