Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely újra megszorításokba kezdene

Nacsa Lőrinc: sokan emlékeznek arra, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt.

Forrás: MTI2021. 09. 04. 11:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely a kormányzás közelébe kerülne, akkor újra megszorításokba kezdenének

– közölte Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvívője, hozzátéve: ez Budapesten már most látható.

A kormánypárti politikus Óbudán, a Vörösvári úti piacnál felállított aláírásgyűjtő standoknál tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta: világosan látszik, hogy adóemeléseket terveznek, és ezzel veszélybe sodornák a rezsicsökkentést, valamint az adócsökkentés politikáját. 

– Emiatt országszerte több száz helyen folytatódik a hétvégén is  a „Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony!” petíció aláírásgyűjtése – emelte ki a kormánypárti politikus, aki arról is beszámolt: sokan támogatják a petíciót, mert emlékeznek arra, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt.

– Gyurcsány Ferenc 2007. február 15-én vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, amivel ezzel fizetőssé tette az egészségügyet

– részletezte a KDNP országgyűlési képviselője, emlékeztetve: ezt a Fidesz–KDNP csak népszavazással tudta megakadályozni. Ezzel sem ért véget a terhek növelése. Mint arra a Fidesz politikusa felhívta a figyelmet: „Gyurcsány Ferencék megszorítást megszorításra halmoztak.”

– 2009-ben 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfát, és ezzel egekbe emelték a rezsiárakat. 2010 előtt duplájára növelték a villamos energia és háromszorosára a gáz árát. Az egész Európai Unióban Magyarországon volt a legdrágább a villamos energia és a gáz ára – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzáfűzve: ezt a folyamatot fordította vissza a Fidesz–KDNP által kezdeményezett rezsicsökkentés.

 – Mutassuk meg Gyurcsányéknak, hogy nem kérünk a 2010 előtti terhekből, nem kérünk a baloldal megszorító politikájából

 – jelentette ki Nacsa Lőrinc, aki sajtótájékoztatója végén egyúttal azt kérte, hogy minél többen írják alá a Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony! petíciót. Az aláírásgyűjtés menetéről a Fidesz–KDNP szóvivője közölte: az első két hétben közterületeken gyűjtik az aláírásokat, utána pedig otthonaikban is felkeresik az embereket, hogy támogassák a kormánypártok kezdeményezését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.