időjárás 1°C Rajmund, Zelma 2022. January 23.
logo
Nacsa Lőrinc: Sokan emlékeznek arra, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely újra megszorításokba kezdene

Ternovácz Áron
Forrás: MTI
2021.09.04. 11:46 2021.09.04. 14:52
Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely újra megszorításokba kezdene

– Ha Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely a kormányzás közelébe kerülne, akkor újra megszorításokba kezdenének

– közölte Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvívője, hozzátéve: ez Budapesten már most látható.

A kormánypárti politikus Óbudán, a Vörösvári úti piacnál felállított aláírásgyűjtő standoknál tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta: világosan látszik, hogy adóemeléseket terveznek, és ezzel veszélybe sodornák a rezsicsökkentést, valamint az adócsökkentés politikáját. 

– Emiatt országszerte több száz helyen folytatódik a hétvégén is  a „Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony!” petíció aláírásgyűjtése – emelte ki a kormánypárti politikus, aki arról is beszámolt: sokan támogatják a petíciót, mert emlékeznek arra, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt.

– Gyurcsány Ferenc 2007. február 15-én vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, amivel ezzel fizetőssé tette az egészségügyet

– részletezte a KDNP országgyűlési képviselője, emlékeztetve: ezt a Fidesz–KDNP csak népszavazással tudta megakadályozni. Ezzel sem ért véget a terhek növelése. Mint arra a Fidesz politikusa felhívta a figyelmet: „Gyurcsány Ferencék megszorítást megszorításra halmoztak.”

– 2009-ben 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfát, és ezzel egekbe emelték a rezsiárakat. 2010 előtt duplájára növelték a villamos energia és háromszorosára a gáz árát. Az egész Európai Unióban Magyarországon volt a legdrágább a villamos energia és a gáz ára – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzáfűzve: ezt a folyamatot fordította vissza a Fidesz–KDNP által kezdeményezett rezsicsökkentés.

 – Mutassuk meg Gyurcsányéknak, hogy nem kérünk a 2010 előtti terhekből, nem kérünk a baloldal megszorító politikájából

 – jelentette ki Nacsa Lőrinc, aki sajtótájékoztatója végén egyúttal azt kérte, hogy minél többen írják alá a Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony! petíciót. Az aláírásgyűjtés menetéről a Fidesz–KDNP szóvivője közölte: az első két hétben közterületeken gyűjtik az aláírásokat, utána pedig otthonaikban is felkeresik az embereket, hogy támogassák a kormánypártok kezdeményezését.