Hatalmas összegért járatja fiát elit gimnáziumba Karácsony

A baloldali főpolgármester úgy képviseli a társadalom 99 százalékát, hogy a kiváltságos egy százalék gimnáziumába íratta fiát.

Magyar Nemzet
Forrás: Kontra.hu2021. 09. 03. 12:56
20190620 Karácsony Gergely előválasztás szavazás Fotó: Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eljött szeptember elseje, az iskolakezdés napja. Ez a mi családunk életében is nagy nap, hiszen a fiam ma kezdi meg a gimnáziumot” – büszkélkedett tegnap közzétett Facebook-videójában Karácsony Gergely.

A Kontra.hu információi szerint azonban nem véletlenül nem verte nagydobra a főpolgármester, hogy fia hol folytatja tanulmányait, ugyanis az ország egyik legdrágább középiskolájára esett a választásuk.

Mint írják, Karácsony Gergely fia szerdán kezdte meg a tanulmányait a hét évfolyamos Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG), ahol jelenleg az első évfolyamra, a Raktár utcába jár. Az egyik szülő úgy fogalmazott a lapnak, hogy a diáktársak és a tanárok egy része áhítattal tekint a Karácsony fiúra, hiszen az édesapja „menő politikus”, „a baloldal megmentője”.

Mint ismert, 

az AKG közismert baloldali burokképző: a baloldali politikusok, színészek, művészemberek és médiamunkások előszeretettel járatják gyermekeiket az intézménybe. 

Ezt tökéletesen példázza, hogy annak idején Gyurcsány Ferenc is ide íratta be lányát, az iskolát azóta elvégző Annát. A Demokratikus Koalíció elnökén kívül több szocialista és SZDSZ-es politikus is az AKG mellett döntött.

Bár az iskola célja induláskor teljesen más volt, mára a baloldali elit érintkezési pontja lett, akik kasztként különülnek el a társadalom más részeitől. Nem egyszerű belépni ebbe a világba, hiszen a diákoknak előbb túl kell esniük egy szigorú felvételi procedúrán, majd ezek után a szüleiknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk – mutat rá a Kontra.hu.

A lap úgy tudja, az iskola vezetése havi 110 ezer forintban határozta meg a tandíjat Mihályék évfolyamának (a szociálisan rászorulók kérhetnek támogatást), 

így Karácsonyéknak csak erre a tanévre 1,32 millió forintot kell kiadniuk fiuk taníttatására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.