Hazudott Jakab Péter a hajdúhadházi incidens verőlegényeiről

Hazudozásba kezdett Jakab Péter arról, hogy kik voltak azok, akik hajdúhadházi utcafórumán megvertek egy volt jobbikos parlamenti képviselőt. Lapunk információi szerint valójában a Jobbik-elnök testőrei, feltehetőleg Lázár Tamás egykori kispesti Jobbik-elnök emberei láthatók a Ripost felvételén. Lázár a mai napig fontos pozíciót tölt be Jakab Péter pártjában, ugyanis a budapesti Jobbik vezetői és regionális igazgatói posztját is betölti.

Hertelendy Gábor
2021. 09. 09. 16:16
JAKAB Péter
Ahttps://cmscdn.app.content.private/content/6049f3ec631748be9d2e7f481465ea90z Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazudott Jakab Péter arról, hogy kik voltak azok, akik egy felvétel tanúsága szerint Hajdúhadházán, a Jobbik-elnök utcafórumán fojtogattak egy járókelőt. Korábban a Ripostnak azt állította, szimpatizánsokról van szó, csütörtöki Facebook-bejegyzésében viszont rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk. „A fórumomon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. A fórumon zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat. 

Ezután a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát. 

Köszönöm neki és a rendőrségnek is, hogy utána bent tartották ezt a Fidesz-média szerinti ártatlan, »kutyát sétáltató járókelőt«. A rendbontókkal szemben így kell fellépni. A jogi lépéseket természetesen megtesszük” – írta a Jobbik-elnök.

Mint ismert, a Ripost által közzétett videóban az látható, hogy szeptember 2-án, Jakab Péter hajdúhadházi utcafórumán egy kutyát sétáltató járókelőn fojtófogást alkalmaz a Jakab Péter sofőrjeként is tevékenykedő férfi, több hasonló kinézetű társával együtt. A sértett feljelentést tett a rendőrségen. Később kiderült, hogy a járókelő nem más, mint Rubi Gergely, aki 2010 és 2014 között a Jobbik hajdú-bihari parlamenti képviselője volt.

A felvételen látható négy férfi pedig minden valószínűség szerint a Jobbik elnökének biztonsági emberei lehettek, amit az is igazol, hogy a feljelentést rögzítő rendőrségi jegyzőkönyvben az egyik kísérő magát „Jakab Péter testőrének” titulálta.

Egy, az incidensben részt vevő kísérő magát Jakab Péter testőrének nevezte a rendőrségi jegyzőkönyv szerint. Fotó: Ripost

A Magyar Nemzet információi szerint a testőrök valószínűleg Lázár Tamás egykori kispesti Jobbik-elnök emberei. Az egykori önkormányzati képviselő ma is fontos szerepet tölt be a pártban, jelenleg a budapesti Jobbik elnöki és regionális igazgatói feladatait látja el.

Sneider Tamás egykori Jobbik-elnök bejegyzésében azt írta: „fizikai erőszakot nem lehet alkalmazni az ordibálókkal szemben, erre legfeljebb a rendőrségnek van hatásköre. Itt egy nyilvánvaló hatásköri túllépés volt a testőr – vagy testőrök – részéről, de ennek megállapítása a rendőrség és a bíróság feladata.” 

Az viszont csöppet sem könnyít a szerencsétlen testőr helyzetén, hogy Jakab Péter letagadja azt, hogy az ő védelmére hivatott ember teperte földre a volt országgyűlési képviselőt. Nem mindegy, hogy a bíróságon arról kell dönteni, hogy egy szimpla járókelő verekedett vagy egy testőr próbált rendet tartani, még ha át is esett a ló túloldalára

– tette hozzá az egykori jobbikos politikus közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.