Holnap veszi kezdetét a IV. Demográfiai Csúcs + videó

Tizennyolc országból érkeznek a felszólalók a holnapi csúcstalálkozóra, ahová ötszáz résztvevőt várnak – tájékoztatott Novák Katalin.

2021. 09. 22. 15:00
NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. szeptember 5. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára beszédet mond a III. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2019. szeptember 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa-szerte probléma, hogy nem születik elég gyermek, üresek a bölcsők, fogy a népesség

– hívta fel a figyelmet Novák Katalin a mai sajtótájékoztatóján, melyet a IV. Demográfiai Csúcs kezdete előtti napon tartott a Várkert Bazárban. A családokért felelős miniszter szerint ha valahol emelkedik a népesség, az a bevándorlásnak köszönhető. Emlékeztetett arra is, hogy a fenntarthatóság problémája sokszor terítékre kerül, hiszen mindenki számára egyértelmű, hogy meg kell óvni a Földet. A kormánypárti politikus szerint a kérdés csak az, hogy kinek óvjuk meg a bolygót. A magyar kormány válasza világos: a Földet gyermekeink, unokáink számára szeretnénk megóvni. 

A holnap kezdődő budapesti demográfiai csúcs fő témája a fenntarthatóság, melynek záloga a család

– jelentette ki a miniszter, megjegyezve: ha nincsenek családok, akkor nincs is értelme fenntarthatóságról beszélni. 

– Magyarország immár negyedszer szervezi meg azt a világszinten is jegyzett konferenciát, melyen olyan vezetők, politikusok, közéleti szereplők vesznek részt, akiknek van mondanivalójuk arról, hogyan lehet családközpontúan élni, gondolkodni – részletezte a politikus. 

Novák Katalin arról is beszélt, hogy a kétévente megrendezett csúcstalálkozóra minden alkalommal többen szeretnének jönni, és az előadók is szinte mind elfogadták a meghívásukat. 

Idén a kétnapos rendezvényre összesen 500 vendéget várnak, tehát telt ház lesz a Várkert Bazárban. 

A miniszter hozzátette, hogy az interneten és a televízióban is végig követni lehet majd az eseményeket. A konferenciát a Duna World végig közvetíti, a csütörtök reggeli kormányfői beszédeket pedig az M1-en is tudják követni az érdeklődik. A kétnapos eseményre egyébként több mint száz sajtóorgánum regisztrált. 

Tizennyolc országból hetven felszólalót várnak, ami szintén azt jelzi, hogy világszínvonalú az esemény. Novák Katalin a magyar mellett a szlovén, a lengyel miniszterelnököt és Szerbia elnökét emelte ki, hozzátéve, hogy Mike Pence, az Egyesült Államok volt alelnöke is elfogadta a szervezők meghívását, akiről megemlítette: ismert arról, hogy családközpontú politikus. 

A miniszter emlékeztetett, hogy a politikusok mellett civilek és cégek képviselői is részt vesznek az eseményen, hiszen 

az ő hozzáállásuk is fontos annak érdekében, hogy a demográfiai tél ellen hatékonyan lehessen védekezni. 

A csúcstalálkozó teljes programja  ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.