időjárás 11°C Friderika 2021. September 20.
logo

Ismét több tucat bevándorlót és számos embercsempészt tartóztatott fel a rendőrség

Forrás: police.hu
2021.09.15. 07:22 2021.09.15. 07:59
Ismét több tucat bevándorlót és számos embercsempészt tartóztatott fel a rendőrség

Egy embercsempész és nyolc illegális migráns

A Készenléti Rendőrség járőrei egy gépjárművet ellenőriztek az 55-ös főúton 2021. szeptember 14-én este – írja a Police.hu.

A gépkocsit egy magyar férfi vezette, rajta kívül a járműben nyolc – magát szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A sofőrt előállítják a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást ellene. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására. A migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Harmincnégy migránst akartak Ausztriába juttatni

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 14-én este egy osztrák tehergépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 100-as kilométerszelvényében. A járművet egy 31 éves bolgár férfi vezette, illetve az utastérben volt társa, egy 40 éves, szintén bolgár személy. A gépjármű csomagterében az egyenruhások 34 – magát afgán állampolgárnak valló – külföldi személyt találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A sofőrt és társát a rendőrök elfogták, majd őket – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják. Az illegális migránsokat az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A kistehergépkocsi vezetőjével és kísérőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Tizennyolc fős csoportot tartóztattak fel Dunaegyházánál

A Készenléti Rendőrség helikoptere, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei, a kunszentmiklósi rendőrök és a helyi polgárőrök 2021. szeptember 14-én este 18 külföldit tartóztattak fel Dunaegyháza közigazgatási területén.

A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – írja a Police.hu.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Illegális bevándorlók Garánál 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 14-én este tíz külföldit tartóztattak fel Gara közigazgatási területén.

A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a Police.hu.

Borítókép: harmincnégy migránst találtak egy kisteherautóban az M1-es autópályán. Fotó: Police.hu