időjárás 11°C Friderika 2021. September 20.
logo
Fidesz: Pikó András hajléktalantanyát csinál a Józsefvárosból

Iványi és Pikó tovább csalogatja Józsefvárosba a hajléktalanokat

Nagy Orsolya
Forrás: Facebook
2021.09.15. 15:46 2021.09.15. 17:20
Iványi és Pikó tovább csalogatja Józsefvárosba a hajléktalanokat

„Gyurcsány embere, a DK-s Tóth Zoltán vezette Budaörsi Olvasókör Pikó András kérésére bővíti a hajléktalanellátást a Dankó utcában. Ötszáz adag elkészítésére alkalmas konyhát hoznak létre.” – írta közleményében a józsefvárosi Fidesz, arra a hírre reagálva, hogy az Iványi Gábor vezette hajléktalanszálló konyhájának a bővítésével még több fedél nélküli embert csábítanak a VIII. kerületbe.

Évtizedek óta probléma a kerületünkben a baloldal által tudatosan létesített aránytalan mennyiségű hajléktalanellátó. Nincs racionális magyarázat arra, hogy egyetlen belvárosi kerületben koncentrálódjon Budapest hajléktalanellátásának zöme. Sokat küzdöttünk azért, hogy az ebből szükségszerűen következő közegészségügyi és közbiztonsági kockázatot enyhítsük, és keretek közé szorítsuk az ellátók működését

– idézte fel a Fidesz helyi szervezetének a közleménye, hozzátéve: meggyőződésük, hogy a hajléktalanság megfelelő kezelést csak lokálisan, településenként lehet megoldani. 

Mint írják, erre jó példa volt a 2012-ben indított LÉLEK programunk, amely kifejezetten a Józsefvárosban hajléktalanná vált emberek megsegítését és integrálását tűzte zászlajára.

„Ezt a modellt javasoljuk minél több kerületnek, Pest megyei városnak és megyeszékhelynek átvenni, mintsem újabb és újabb nehéz sorsú embert terelni a nyolcadik kerületbe. Minden olyan kezdeményezés, amely a hajléktalan embereket Józsefvárosba vonzza, komoly közegészségügyi és közbiztonsági kockázattal jár a kerületben élők számára, és nehezíti lakóhelyükön a boldogulásukat.” – szögezte le a kormánypárt józsefvárosi szervezete, kiemelve: 

különösen szomorú hogy a gyurcsányi ernyő alatt egyesült baloldal Pikó Andrással közösen ilyen irányba tesz intézkedéseket és hajléktalantanyát csinál Józsefvárosból.

Érdemes felidézni, hogy 2019-ben az önkormányzati választás után Pikó András a kerület új vezetője leszögezte: befejeződik a „hajléktalanok vegzálása” a kerületben. Ezután a polgármester a közösségi együttélés hajléktalanokra vonatkozó szabályait módosította, illetve eltörölte.

Mindezt egy évvel korábban azért szigorította a fideszes városvezetés, mert egy autóban élő hajléktalan tüzet okozott és kiégett az újonnan felújított háziorvosi rendelő.