Jakab Péter vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen

Nem múlt el következmények nélkül a héten rendezett zuglói előválasztási vita, mivel Hadházy Ákos egy gyanúsan működő és Tóth Csaba érdekeltségébe tartozó cégről számolt be. Emiatt Jakab Péter, a Jobbik elnöke, akit Hadházy levélben keresett meg, vizsgálatot követel a ügyben. Emlékezetes, hogy korábban Jakab nem vállalta az arcát egy plakáton sem a szocialista politikussal, amikor támogatásáról biztosította őt.

Hertelendy Gábor
Forrás: Facebook2021. 09. 19. 11:08
Karcsony Gergely; Tth Csaba
Budapest, 2018. március 8. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (b) és Tóth Csaba XIV. kerületi MSZP-s országgyûlési képviselõjelölt az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok nõnap alkalmából tartott rendezvényén a Sugár üzletközpont elõtt 2018. március 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Csaba zuglói képviselőjelölt indulásának kivizsgálását kezdeményezi az Országos Előválasztási Bizottságnál Jakab Péter annak ellenére, hogy a Jobbik az MSZP–Párbeszéd, az LMP és a DK mellett támogatásáról biztosította a szocialista politikust

 – derült ki a jobbikos pártelnök Facebook-bejegyzéséből. Jakab Péter azután kezdeményezte a vizsgálatát, miután Tóth ellenfele, a Momentum által támogatott Hadházy Ákos levélben kereste meg őt és Karácsony Gergelyt, hogy bizonyítani tudja a baloldali vitán elhangzott korrupciós vádat.

– Zuglóban jó néhány kritikát kaptam azért, amiért az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét, Tóth Csabát támogatom, noha Hadházy Ákos szerint Tóth Csaba korrupt. Számtalanszor elmondtam, sejtetésre nem adok. Most azonban Hadházy Ákos levélben keresett meg engem és Karácsony Gergelyt, melyben arról ír, hogy immár bizonyítani is tudja az állításait – írta a baloldali pártelnök. 

Mint ismert, az LMP egykori társelnöke a Zugló TV-ben rendezett képviselőjelölti vitán azt állította: 

dokumentumok bizonyítják, hogy a XXII. kerületben, a Gyár utcában egy gyártelepre jegyezték be a képviselő szülővárosában, Zalaegerszegen 2012-ben alapított Első Lépés Inkubátorház Alapítványt, amelyet több zuglói, részben önkormányzati tisztviselő is létrehozott, és százmillió forintos, gyanús körülmények között szerzett kölcsönt is kapott a Tóth Csaba érdekeltségében lévő cég.

Az, hogy a Jobbik végül kifarolt Tóth Csaba mögül, az előzmények ismeretében nem meglepő. Hadházy Ákos és Tóth Csaba között a konfliktus ugyanis akkor alakult ki, amikor a baloldali parlamenti pártok a szocialista önkormányzati képviselő mögé álltak be a baloldali előválasztáson Hadházy ellenében. Miután Jakab Péter bejelentette, a Jobbik is Tóth Csabát támogatja, a momentumos jelölt közösségi oldalán elkészítette a Tóth–Jakab-páros hiányzó plakátját. Történt ugyanis, hogy 

a Jobbik egy olyan plakáton biztosította támogatásáról Tóth Csabát, amelyen nem szerepelt Jakab Péter.

 Tóth támogatása egyébként azért is kínos a Jobbiknak, mert a párt pont a korrupció témájával igyekszik kampányolni, Tóth politikai karrierjét pedig végigkísérik a korrupciógyanús ügyek. Továbbá emlékezetes, hogy Karácsony Gergely még Zugló polgármestereként arról beszélt egy nyilvánosságra került hangfelvételen: örül annak, hogy egyelőre „le van dugózva” a konfliktus Tóth Csabával, aki egyébként szavai szerint többször is megfenyegette őt és családját is. Azt is mondta, ha nem nyeri meg a főpolgármester-választást, és visszamegy Zuglóba, akkor ott „elássák”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.