Ma már nagy valószínűséggel nem fog folytatódni a baloldali előválasztás

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint teljesen összeomlott az előválasztási rendszer.

2021. 09. 18. 15:54
Forrás: Deák Dániel Facebook oldala

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint teljesen összeomlott az előválasztási rendszer.

„Friss, kínos kudarc az egész: a kiszivárgott információk alapján ma már nagy valószínűséggel nem tudják tovább folytatni az előválasztásnak nevezett színjátékot a baloldalon, hiszen teljesen összeomlott a rendszerük, nem tudják megcsinálni. Joggal merül fel a kérdés: ha ezt sem voltak képesek megszervezni normálisan, akkor hogyan akarnak egy egész országot irányítani?” 

– írta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szombati Facebook-bejegyzésében. 

Korábban lapunk már beszámolt arról, hogy a mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, ám a voksolás máris káoszba fulladt, hiszen az előválasztás honlapja az indulást követően folyamatosan hibaüzeneteket írt ki. A káoszt csak tovább erősíti, hogy az Országos Előválasztási Bizottság a leállást a „hatalmas sikernek” tudja be, érdemi magyarázattal azonban nem szolgálnak. 

Az ATV megkereste Magyar Györgyöt, a Civil Választási Bizottság elnöke cáfolta, hogy kibertámadás történhetett, ugyanis felröppentek olyan hírek, miszerint egy Kínából induló hekkertámadás bénította meg a rendszert. Magyar György szerint azonban nem ez történt. A Civil Választási Bizottság elnöke a 168.hu-val azt közölte, hogy egyszerűen sokan voltak, és több helyen újra kellett indítani a rendszert – ez okozta a leállásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.