Megvannak a nemzeti konzultáció első eredményei

A konzultáció alapján kilencven százalék feletti a kormány gazdasági lépéseinek támogatottsága.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 07. 11:35
NOVÁK Katalin; DÖMÖTÖR Csaba
Koronavírus - Sajtótájékoztató a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs üléséről Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvannak a nemzeti konzultáció első eredményei, a kérdőíveket összesen 1,423 millióan töltötték ki – jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után. Dömötör Csaba tájékoztatása szerint a magyarok

94 százaléka egyetért a minimálbér kétszázezer forintra emelésével, 95 százaléka támogatja a gyermeket nevelő családok adó-visszatérítését, 98 százaléka egyetért a családtámogatások és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmével, valamint 91 százaléka támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását.

Hozzátette: a következő napokban témakörönként mutatják be a konzultáció eredményeit, majd a kormány honlapján közzéteszik a részletes eredményeket, a kabinet ezután hozza meg a konzultáció eredményeiből fakadó döntéseket.

A konzultáció eredményeinek ismertetése után a családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette: 

továbbra is állami finanszírozásban folytathatja tanulmányait az a nagyjából ötezer felsőoktatási hallgató, aki tavaly nem teljesítette a feltételeket, és önköltséges képzésre került át.

Novák Katalin ezt azzal indokolta, hogy az előző tanévben távoktatás volt, és elképzelhető, hogy valaki emiatt nem tudta az elvárt teljesítmény nyújtani.

Az operatív törzs vezetője továbbá arról is beszámolt, miszerint a kormány több mint 600 millió forinttal támogatja a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezését, amely szerint szakköröket kell hirdetni azoknak, akiket érdekelnek a hagyományos magyar szakmák, mint például a gyöngyfűzés, a hímzés, a csipkeverés és a mézeskalácssütés. A támogatásból háromezer, a szakmák elsajátítását segítő szakkör valósulhat meg 440 településen szeptember és április között. A program akár 16 ezer embert is megszólíthat - részletezte. 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban végül megerősítette: 

semmi nem indokolja, hogy a pandémia elleni védekezés jelenlegi szabályait felülírják, és általános korlátozásokat vezessenek be. 

A rendezvények szűk körénél most is előírás a védettségi igazolvány, de ezen körök bővítésére egyelőre nincs szükség - húzta alá. 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.