Elemér 2024. február 28.
logo

Megvannak a nemzeti konzultáció első eredményei

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.09.07. 11:35 2021.09.07. 14:55
Megvannak a nemzeti konzultáció első eredményei

Megvannak a nemzeti konzultáció első eredményei, a kérdőíveket összesen 1,423 millióan töltötték ki – jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után. Dömötör Csaba tájékoztatása szerint a magyarok

94 százaléka egyetért a minimálbér kétszázezer forintra emelésével, 95 százaléka támogatja a gyermeket nevelő családok adó-visszatérítését, 98 százaléka egyetért a családtámogatások és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmével, valamint 91 százaléka támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását.

Hozzátette: a következő napokban témakörönként mutatják be a konzultáció eredményeit, majd a kormány honlapján közzéteszik a részletes eredményeket, a kabinet ezután hozza meg a konzultáció eredményeiből fakadó döntéseket.

A konzultáció eredményeinek ismertetése után a családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette: 

továbbra is állami finanszírozásban folytathatja tanulmányait az a nagyjából ötezer felsőoktatási hallgató, aki tavaly nem teljesítette a feltételeket, és önköltséges képzésre került át.

Novák Katalin ezt azzal indokolta, hogy az előző tanévben távoktatás volt, és elképzelhető, hogy valaki emiatt nem tudta az elvárt teljesítmény nyújtani.

Az operatív törzs vezetője továbbá arról is beszámolt, miszerint a kormány több mint 600 millió forinttal támogatja a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezését, amely szerint szakköröket kell hirdetni azoknak, akiket érdekelnek a hagyományos magyar szakmák, mint például a gyöngyfűzés, a hímzés, a csipkeverés és a mézeskalácssütés. A támogatásból háromezer, a szakmák elsajátítását segítő szakkör valósulhat meg 440 településen szeptember és április között. A program akár 16 ezer embert is megszólíthat - részletezte. 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban végül megerősítette: 

semmi nem indokolja, hogy a pandémia elleni védekezés jelenlegi szabályait felülírják, és általános korlátozásokat vezessenek be. 

A rendezvények szűk körénél most is előírás a védettségi igazolvány, de ezen körök bővítésére egyelőre nincs szükség - húzta alá. 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.