Merkely Béla lett a Magyar Rektori Konferencia új társelnöke

Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát választották meg a Magyar Rektori Konferencia társelnökének a szervezet Soproni Egyetemen tartott plenáris ülésén, egyhangú döntéssel.

Forrás: MTI2021. 09. 13. 12:37
MERKELY Bla
Budapest, 2021. július 10. Az idén Széchenyi-díjjal kitüntetett Merkely Béla kardiológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, az Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Tanszékének, valamint Sportorvostan Tanszékének tanszékvezetõ egyetemi tanára, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója az intézmény kertjében 2021. július 9-én. MTI/Cseke Csilla Fotó: Cseke Csilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választásra azért volt szükség, mert a Magyar Rektori Konferencia (MRK) eddigi társelnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem korábbi rektora rektori mandátuma megszűnt, ami a rektori konferencia alapszabálya értelmében a társelnöki tisztségét is megszüntette – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Hozzátették, hogy Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetemet fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának elnöke lett.

Közölték azt is, hogy a rektori konferencia plénuma létrehozta az új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványi (modellváltó) tagozatot. A tagozat első ülésén egyhangúlag Horváth Zitát, a Miskolci Egyetem rektorát elnöknek, Fábián Attilát, a Soproni Egyetem rektorát pedig társelnöknek választották meg. Az új tisztségviselők megbízatása két évre szól.

A borítóképen: Merkely Béla kardiológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, az Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Tanszékének, valamint Sportorvostan Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója az intézmény kertjében 2021. július 9-én.
Fotó: MTI/Cseke Csilla

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.