Pénzért kampányolna a baloldalnak a Jobbik kalocsai képviselőjelöltje

Megdöbbentő videófelvétel jelent meg a Facebookon a baloldali előválasztással kapcsolatban, ezúttal a Jobbik kalocsai körzetben rajthoz álló jelöltje tett hihetetlen kijelentést. Közölte: csak pénzért hajlandó segíteni a győztes riválisnak, ha nem ő lesz a nyertes.

2021. 09. 20. 15:36
20210918 budapest nyugati ter hunyadi ter elovalasztasi szavazo pontok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megye 3. egyéni országgyűlési választókerületében újabb állomásához érkezett a baloldali jelöltek vitája, amelyet a 6300.hu internetes portál szervezett. A múlt heti, soron következő, kalocsai fordulóban a moderátor egy ponton emlékeztette a jelölteket egy korábbi ígéretükre. – Lenne egy kérdésem itt a végén, ami egy picit húsba vágó, de nagyon aktuális. Hamarosan eldől, hogy hármótok közül ki marad fent a rostán. Az előválasztás úgy indult, hogy mindenki, aki ebben részt vesz, letette a nagy esküt, hogy támogatja azt, aki megkapja az esélyt a szavazóktól – mondta el a moderátor, aki ezután feltette a kérdést mind a három jelöltnek: 

hogyan segítené a győztes jelöltet, ha nem ő nyerne az előválasztáson?

Angeli Gabriella (MSZP–Párbeszéd) korrektül kijelentette, hogy a nyertes elmondja neki, mit vár el tőle, mit szeretne, és teljesen természetes, hogy együtt fognak dolgozni. – Összefogás van, közösen fogunk megharcolni Font Sándor (Fidesz–KDNP) ellen – tette hozzá.

Ezután Kudron Nándor (Jobbik) következett, aki előrebocsátotta, hogy ő finanszírozza a saját kampányát, a pártlogós dolgokat pedig a Jobbik fizeti. Ezután azonban a riválisai arcára fagyasztotta a mosolyt, amikor közölte: 

győzelmük esetén minden segítséget megad nekik, amit kifizetnek.

– Ha megfizetik, akkor segítek, mert én is megfizettem a saját dolgomat. 

Bocsánat, én vállalkozó vagyok, amennyi pénzt ők beletesznek, akkor segítem a kampányukat. Hozok nekik aktivistát, mindent – hangsúlyozta Kudron Nándor, aki kacskaringós úton érkezett a Jobbikhoz. 

A politikus tizenöt éve még SZDSZ-es jelöltként indult az akkori országgyűlési képviselő-választáson, később a neve az MDF-el összefüggésben tűnt fel, majd Kudron a 2019-es önkormányzati megméretésen már a Momentum színeiben szállt ringbe Kiskőrösön, egyéni körzetben.

A most jobbikos aspiráns kijelentése láthatóan megdöbbentette a soron következő Magóné Tóth Gyöngyit (DK, MMM, Momentum), aki nem leplezte csalódottságát, majd keményen visszavágott Kudron Nándornak. – Aláírtuk, megfogadtuk, támogatjuk a másikat. 

Be kell állni!

Mi itt nem ellenségek, hanem szövetségesek vagyunk. S azt ígérem, és remélem, az aktivistáim is így tesznek, hogy mi pénz nélkül is segítünk, mert nálunk nem kap ezért senki semmit – fogalmazott a gyurcsányista jelölt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.