Poshadt vörös csillaggal hívják szavazni a baloldal szimpatizánsait

Deák Dániel lapunknak kifejtette: a neomarxizmus és a múlt embereinek visszahívása jellemzi a hazai baloldalt.

Magyar Nemzet
2021. 09. 18. 15:11
Gyurcsny Ferenc
Budapest, 2016. október 23. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén a Blaha Lujza téren 2016. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A „Mossuk le a gyalázatot!” „Emlékezés 1956 hõseire és tüntetés az európai Magyarországért” címû rendezvényt magánszemélyek jelentették be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetõi is felszólalnak. Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendszerváltás után harminc évvel sem képes elhagyni a baloldal a kommunista diktatúra szimbólumait – legalábbis ezt mutatja, hogy a baloldali pártoknak az előválasztás logójába is sikerült belerejteniük egy vörös csillagot és úgy tűnik, ez ellen egyik, az összefogásban résztvevő pártnak sincs kifogása. 

Fotó: Elovalasztas.hu

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője lapunknak nyilatkozva elmondta: az előválasztásnak nevezett baloldali mozgósítási kampányesemény totális kudarc, már az első napon összeomlott és bebizonyosodott, hogy a baloldal még egy ilyen eseményt sem képes megszervezni normálisan. Joggal merül fel a kérdés, hogy miként tudnának kormányozni, ami ennél azért sokkal nehezebb feladat lenne. 

Az előválasztás logója is szimbolikusan azt mutatja, hogy a múlt emberei akarnak visszatérni, ráadásul a neomarxizmus is látványosan jellemzi a baloldalt – közölte az elemző. 

Hozzátette: ez nem meglepő, a nyugati baloldali alakulatok is neomarxisták, amelyeknek az a legfontosabb céljuk, hogy teljesen tönkre tegyék a kereszténydemokratákat. Ez sikerül is nekik, ha Németországban bukik a CDU/CSU, akkor Nyugat-Európában már egyetlen egy néppárti kormányfő sem marad, a kereszténydemokrácia visszaszorul Közép- és Kelet-Európába, ahol az egyik utolsó bástya Magyarország – fejtette ki Deák Dániel. 

Rámutatott: Magyarország egy fél évszázadon át a kommunista diktatúrában megtapasztalta, hogy hova vezet a marxizmus és a vörös csillag, így minden józanul gondolkodó embernek ezt el kell utasítania. 

Nyugat-Európában is egyre vészjóslóbb előjelei vannak ennek a negatív folyamatnak: gyakorlatilag kezd megszűnni a szólás- és véleményszabadság, aki nem áll be a balliberális kánonba, azt teljesen kiszorítják a mainstream nyilvánosságból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.