Rusvai Miklós: Négyszázezer 60 év feletti ember nem oltatta be magát

A virológus szerint a koronavírus harmadik hulláma volt a legerősebb, a következő időszakok már enyhébbek lehetnek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 26. 10:25
KRDY Gyula
Gyõr, 2021. szeptember 2. Fehér Katalin doktornõ egy tanulót beolt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a Gyõri Szakképzési Centrum (SZC) Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban 2021. szeptember 2-án. MTI/Filep István Fotó: Filep István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még négyszázezer hatvan évnél idősebb ember nem oltatta be magát Magyarországon, pedig a beoltottak sokkal kisebb eséllyel betegednek meg, és a tüneteik is sokkal enyhébbek – mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuálisban.

A virológus kiemelte: a jelenlegi adatok hasonlók az egy évvel ez előttiekhez, azonban a kórházban ápoltak és az elhunytak között nagyon alacsony a beoltottak száma. A szakember emlékeztetett: a fertőzöttek száma mindenképp emelkedni fog, az oltás pedig abban segít, hogy kevesebben kerüljenek kórházba, lélegeztetőgépre vagy haljanak bele a koronavírus-fertőzésbe.

A virológus hangsúlyozta: a védőoltás óvhat meg mindenkit a súlyos tünetek kialakulásától
Fotó: Komka Péter

Rusvai Miklós arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzetközi trendek alapján világszerte már a hatodik hullámnál tartunk, amelyek közül a harmadik volt a legerősebb, azóta pedig csökkenő tendenciát mutat az új fertőzöttek és a halottak száma is. A virológus úgy vélte: Magyarországon is a harmadik hullám lehetett a legerősebb, a negyedik és a további hullámok pedig már gyengébbek lesznek. Mint mondta: remélhetőleg két éven belül ez a vírus is belesimul a klasszikus koronavírusok, a náthavírusok trendjébe.


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.