Sallai R. Benedek: Hadházy Ákos szavahihetetlen

Másodfokon nem találta bűnösnek a bíróság a volt LMP-s parlamenti képviselőt a Sallai–Hadházy-ügyben.

Hertelendy Gábor
2021. 09. 01. 17:00
Hadházy Ákos
Hadházy fenntartja, hogy jelzett az ellenzéki elnököknek Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem követett el testi sértést és garázdaságot Sallai Róbert Benedek Hadházy Ákos ellen a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítélete szerint, ugyanakkor „becsületsértés” miatt egy év próbaidőre bocsátották az egykori politikust – derül ki a volt LMP-s országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzéséből. Mint ismert, 

2018 áprilisában az akkor leköszönő volt országgyűlési képviselő etikai bizottsági meghallgatásán állítólag megpróbálta megütni, végül székestül felborította Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről. 

Később egy Facebook-posztban azt írta, hogy nem ütötte meg, Hadházy csak eljátszotta a nagy jelenetet. Végül tettleges becsületsértés és garázdaság miatt hivatalosan is megtette a rendőrségi feljelentést, ugyanakkor a bíróság elsőfokon még Hadházynak adott igazat 2019 végén.

A bírósági ítélet indokolása során a tanács elnöke akaratlanul is jól jellemezte Hadházy Ákos közéleti munkásságára jellemző mentalitását, amelyet akár Hadházy mottójaként is tekinthetünk: büntetőeljárásban van kötelező igazmondás, a sajtóban tett nyilatkozatokra ezen kötelezettség nem vonatkozik.

„Ezért nem állapította meg a bíróság ítéletében, hogy Hadházy Ákos szavahihetetlen. Pedig ebből az ügyből jól látszódik, hogy az” – írta Sallai a posztjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.