Schiffer az előválasztásról: Lumpenindulatokkal választást nyerni lumpenországhoz vezet!

Az öt baloldali miniszterelnök-jelölt a jogállamiság egészét nem érti az egykori országgyűlési képviselő szerint. A jelenleg ügyvédként dolgozó Schiffer András kritizálta a baloldal által jelenleg irányított önkormányzatok működését is, abba pedig bele se mer gondolni, hogy Karácsony, Dobrev vagy Fekete-Győr kaphattak-e ígéretet Brüsszelből arról, hogy elnézik nekik az esetleges jogtiprásokat, mert ez szerinte polgárháború szélére sodorhatja az országot.

Magyar Nemzet
Forrás: Pestisrácok.hu2021. 09. 13. 21:10
null
Schiffer András. 20200508 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy lehet a jogállam kiiktatásával jogállamot építeni? – kérdezte meg a Pestisrácok.hu Schiffer Andrástól a vasárnap esti ATV-s előválasztási műsorban elhangzottakkal kapcsolatban. Az egykori országgyűlési képviselő, aki jelenleg ügyvédként dolgozik, csak annyit válaszolt: 

sehogy, ez egy fogalmi ellentmondás.

Majd úgy folytatta: 

az öt jelölt nem érti a jogállamiság egészét, az elszámoltatási ígéreteik egy katasztrófa-forgatókönyvhöz, polgárháborúhoz vezetnének. 

– Úgy tűnik, a teljes ellenzék „hozzádékásodott a DK-hoz”, amiben Orbán Viktornak is van felelőssége – érvelt Schiffer. A Gyurcsány-párt  lumpen hangütését vették át. Mint a vitában is láttuk, Karácsony Gergely végig igyekezett rálicitálni Dobrev Klárára. Pedig, a klasszikust idézve:

lumpenindulatokkal választást nyerni lumpenországhoz vezet.

– fejtette ki a jogász. 

Szerinte Magyarországon minden lehetőség adott a kormány szabad választáson való leváltásához. Mégis fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a jelenlegi kormány csökkentette a kormányváltás és a választás tétjét, ami mérhetetlen frusztrációt gerjesztett a jelenlegi ellenzék körében. Ennek ellenére a baloldalon nem tudják, hogy egy jogállamban a tárgyi és formális elvek igenis előbbre valóak a szubjektív igazságérzetnél. Márpedig a 2012-es alaptörvény és módosításai – mint Schiffer epésen megjegyezte: sajnálatos módon – közjogilag érvényesek, így az ellenzéki jelöltek összes ígérete csak blöff. Nem véletlen, hogy meg sem kísérlik kifejteni, vajon miért is volna közjogilag érvénytelen a mostani állapot.

Ezek a fölkorbácsolt indulatok elképesztő nyomást fognak helyezni egy esetleges új többségre. Oda jutottunk, hogy a komplett ellenzék a pár százezer fős DK-s kemény magnak játszik.

– véli Schiffer András. 

– Persze lehet ezt tenni, de tudomásul kell venni, hogy ha nagyarányú ellenzéki győzelem is születik, a választók közel a fele akkor is a másik oldalra fog szavazni. Tehát ha igaz az az állításuk, hogy Orbán a választók egyik felének ellenében kormányozott, akkor ők most a másik fele ellenében akarnak? Ez esetben mennyiben különbek, mint a NER? Folytatom: miből gondolják Dobrev Kláráék, hogy nem fog kétmillió ember kimenni az utcára? 

Ráadásul látva azt, hogy Szigetszentmiklóstól Egerig milyen stabilitással vezetik az önkormányzataikat, miből gondolják, hogy ha nyernek is, négy év múlva nem zavarják el őket a polgárok?

És akkor vajon mit fognak tenni Dobrevékkel és az intézkedéseikkel? – érvelt a jogász. 

Schiffer András azt is láttatta, mennyire ingoványosak a remélt győzelem utáni napokra tett ígéretek:

– Egy magánlakásban összeül majd az Alkotmánybíróság és megsemmisíti a parlamenti határozatokat, miközben kétmillió ember tüntet az utcán? Mégis mi fog történni, hogy képzelik ezt? Azt ígérik: a NER kiépülését segítő törvényeket kívánják annulálni. Ragyogó, de akkor ki és milyen objektív mércével állapítja meg, hogy melyik törvény szolgálja a NER kiépülését? A választási törvény például? Mert akkor Karácsony Gergely főpolgármesteri mandátuma is mindjárt megszűnik. Vagy pont a ’22-es választás eredménye alól húzzák ki a talajt, amire a megtorlást alapozzák. Hol itt a végállomás? Ki fog jogbiztonságot szavatolni a hazai és külföldi befektetőknek? – sorolta a kérdéseket az egykori országgyűlési képviselő. 

A portál azt is megkérdezte Schiffertől, elképzelhető-e, hogy Dobrev, Fekete-Győr és Karácsony valóban kapott ígéretet brüsszeli vezetőktől, hogy elnézik majd a jogtiprást, mire azt válaszolta:

Magyarországot Magyarországról kell kormányozni és nem külföldről. Bele sem szeretnék gondolni ebbe az egészbe, ez egy katasztrófa-forgatókönyv, ami pillanatok alatt polgárháború szélére sodorhatja az országot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.