Soha nem volt még ennyi Michelin-csillagos étterem Magyarországon

Hét Michelin-csillagos étterme van mostantól Magyarországnak. A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is nőtt a csillagos éttermek száma. A Michelin Közép-Európában elsőként Magyarországon jelentette be, mely éttermek kapták meg idén a legnagyobb gasztronómiai elismerésnek számító Michelin-csillagokat és -tányér minősítéseket – írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Magyar Nemzet
Forrás: Sajtóközlemény2021. 09. 02. 14:24
null
Forrás: SALT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha ennyi csillagos étteremmel nem rendelkezett még Magyarország, az eddigi öt után, most hét Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhetünk. Ez nemcsak hatalmas megtiszteltetés, hanem óriási eredmény is, hiszen a vendéglátás volt a járvány okozta nehézségek egyik leginkább sújtott területe. Közép-Európában a magyar desztináció az első, ahol a Michelin bejelentette az új válogatást.

A Magyar Turisztikai Ügynökség gratulál az új Michelin-csillagos éttermeknek, az essência-nak és a Salt-nak. Megtartották a Michelin-csillagot a Costes Downtown, a Borkonyha Winekitchen, a Costes, a Stand és a Babel éttermek. (Az Onyx étterem jelenleg átalakítás alatt áll.)

Látványosan emelkedett a Michelin-tányéros éttermeink száma, az új kalauzban újabb hat étteremmel együtt összesen 18 étterem viselheti ezt az elismerést: Hoppá! Bistro, Felix, Stand25 Bisztró, Spago by Wolfgang Puck, Rumour, Pasztell, Csalogány 26, Arany Kaviár, Baltazár, Alabárdos, Zona, St. Andrea, Mák, Tigris, Textúra, Nobu Budapest, Laurel Budapest és a Fricska.

A Michelin-tányért (Plate) elnyert éttermeket ugyanazon öt kritérium alapján választják ki, és úgy határozzák meg őket, mint akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel”. Sok étterem először tányér minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, majd az azt követő években előrelépve fokozatosan juthat el a csillag megszerzéséig – áll az MTÜ közleményében.

Magyarországon a gasztronómiai forradalom időszakát éljük: új, minőségi éttermek, bisztrók, street food helyek és borbárok nyíltak a fővárosban és vidéken. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődése nemzetközi szinten is eredményeket hozott hazánknak. Az első magyar Michelin-csillagos éttermet néhány év leforgása alatt továbbiak követték.

A gasztronómiának kiemelkedő szerepe van a magyar turizmus működésében, a mostani eredmények újabb turisztikai reklámot jelentenek az ország számára. Ráadásul további siker, hogy 2022 márciusában hazánk ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, ahol Európa legkiválóbb séfjei Magyarországon találkoznak – olvasható a sajtóközleményben.

A Michelin Guide Budapest 2021 idén kizárólag online jelent meg, amely IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Salt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.