Szentkirályi Alexandra: Azért fontos az aláírásgyűjtés, hogy ne térjen vissza a Gyurcsány-korszak

A polgári kormánynak jelentős eredményei vannak, amelyeket meg kell védeni. 

Csekő Imre
2021. 09. 08. 11:45
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szomorú látni, hogy bő tíz év után ott tartunk, hogy a baloldalnak nemcsak a múltja, hanem a jelene és jövője is Gyurcsány Ferenc – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdán, a Szentendrén tartott utcafórumon. 

A politikus emlékezett rá, hogy a baloldal kormányzása idején csődbe vitte az országot, a nyugdíjasoktól elvették a 13. havi nyugdíjat, a családoktól pedig a családi adókedvezményt, miközben 12 százalékosra emelkedett a munkanélkülisség.

– A Gyurcsány-korszakban egyetemistaként attól kellett félnünk, hogy bevezetik a tandíjat, emlékezett vissza a kormányszóvivő a diákéveire. Szentkirályi Alexandra szerint most is minden társadalmi réteg hasonló nehézségekre számíthatna, ha a baloldal ismét hatalomra kerülne. Karácsony Gergelyről szólva Szentkirályi kiemelte: 

a főpolgármesternek gyakorlatilag még pártja sincsen, és elképzelhetetlen, hogy egy nullaszázalékos párttal a háta mögött ellenállhatna Gyurcsány Ferenc akaratának.

– Ezt az is alátámasztja, hogy a fővárosi önkormányzatban ismét megjelentek az egykori baloldali kormány emberei – vélekedett a kormányszóvivő, aki példaként Draskovics Tibort és Gál J. Zoltánt említette. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: azért fontos a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” aláírásgyűjtés, mert a polgári kormánynak jelentős eredményei vannak, amelyeket meg kell védeni.  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.