Thürmer Gyula: Színjáték az előválasztás

A Munkáspárt elnöke szerint a baloldal háziversenye megtévesztő, ráadásul nem tudni, hogy a pártok miből finanszírozzák a kampányukat.

Forrás: Pécsi Újság2021. 09. 10. 15:57
THRMER Gyula
Miskolc, 2019. május 22. Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke sajtótájékoztatót tart Miskolc belvárosában 2019. május 22-én. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországon alkotmányos rend van, ezért nem értek egyet Karácsony Gergely felvetésével, mely szerint alternatív választási bizottságot kellene felállítani

nyilatkozta Thürmer Gyula a Pécsi Újságnak adott interjúban. A Magyar Munkáspárt elnöke hozzátette: működik a Nemzeti Választási Bizottság, aminek nem kérdőjelezhető meg a tisztessége.

A baloldali politikus arról is beszélt, hogy elítéli a magyar választásokba történő külső beavatkozási kísérleteket. – Ne Amerikában vagy Németországban mondják meg, kire szavazzanak a magyarok. Mi élünk itt, mi majd eldöntjük – húzta alá.

Emellett az előválasztás intézményéről szólva Thürmer elmondta: minden külföldről importált, idehaza hagyományok nélküli eljárást ellenzek. Véleménye, hogy a baloldal háziversenyére semmi szükség, az pusztán a választók megtévesztésére jó, mert azt a látszatot kelti, hogy van tétje. – Ez politikai színjáték, és nem dönt el semmit – rögzítette a pártvezető, hozzátéve: az embereket mindez taszítja.

– Ráadásul az előválasztás óriási pénzszórás, amit minden bizonnyal nem a saját zsebükből fizetnek

– mutatott rá Thürmer.

Emellett szóba került a beszélgetés során az LMBTQ-érzékenyítés is, amiről Thürmer elmondta: a szexuális kisebbséghez tartozókat nem viszi el a rendőr, nem száműzik az országból, nem viszik el Recskre, Magyarországon senki sem üldözi őket, sőt bizonyos körökben még előnyöket is élveznek.

– Mivel nincsenek elnyomva, a jogaikért való kiállás, a felvonulás teljesen felesleges

– emelte ki.

Továbbá arról is beszélt Thürmer Gyula, hogy szerinte a választók többsége nem akarja, hogy elárasszák az ország városait a pride-ok, ezért aki politikusként a józan eszére hallgat, nem vesz részt ilyen megmozduláson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.