Több mint 5,5 millióan rendelkeznek már két oltással

Az iskolai oltópontok ezen a héten is működnek. A delta variáns jelen van Magyarországon, de a Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint az oltás működik, ezért továbbra sem tervezi a kormányzat korlátozó intézkedések bevezetését.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 10:59
Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak köszönhetően, hogy az átoltottság kielégítő Magyarországon, továbbra sincs szükség korlátozó intézkedések bevezetésére. A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint 

a beoltottak száma 5 859 814, közülük 5 571 043 fő már a második oltását is megkapta, 612 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Az elmúlt három napban összesen 1072 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 818 231 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 30 136 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 780 465 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7630 főre emelkedett. 

380 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. 

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. Ma megkezdődik az iskolai oltások második köre. 

Öt és félmillióan vették már fel mindkét oltást Fotó: Komka Péter

A tájékoztatás szerint 

visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második oltásokat a tanév elején beoltott diákoknak. 

Emellett ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére. Eddig összesen 228 ezer 12-17 év közötti diák vette fel az oltást, a 18-19 éves korosztályban ez a szám 121 ezer.

A kormányzati oldal beszámol arról is, hogy több mint 1,4 millióan töltötték ki a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációt. A válaszadók szerint Magyarországot meg kell erősíteni, hogy egy veszélyesebb korszakban is meg tudjon felelni a kihívásoknak. A válaszadók elsöprő többsége mondott igent az adócsökkentés politikájára és a családok támogatására. A konzultáció eredménye irányadó a kormány számára, az ebből fakadó döntéseket pedig hamarosan meghozza. 

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával ma kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, szó lesz többek között a lezárult nemzeti konzultációról. A parlament kedden tárgyal a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról is. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.