Több mint félmillióan már a harmadik oltást is felvették

Az új fertőzöttek száma 246, elhunyt négy beteg, és 300 beteget ápolnak kórházban.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 09. 14. 9:27
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 5 843 502 fő, közülük 5 549 383-an már a második oltást is megkapták, 525 ezren pedig a harmadikat is felvették – olvasható a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon. Mit írják, 246 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 815 851 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy beteg, így az elhunytak száma 30 102 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 779 114 fő, az aktív fertőzötteké pedig 6635-re emelkedett. Jelenleg háromszáz koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed. A tájékoztató oldal felhívja a figyelmet arra, hogy az oltás működik, és minden más védekezési módszernél hatékonyabb. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.