Több mint tízezren emelték gyermeküket egy időben a magasba

A családalapítás fontossága mellett álltak ki az akcióval, kifejezve, hogy a gyerek örök érték és családban élni jó.

2021. 09. 25. 20:13
Gyereket a magasba! akció a Hősök terén. Fotó: Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét több mint tízezren emelték gyermeküket a magasba országszerte egy időben szombaton – közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A tájékoztatás szerint a felhívásukra meghirdetett 

Gyereket a magasba! 

akciót Budapesten kívül 36 településen, többek között Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben, Sopronban tartották meg. 

A budapesti Hősök terén a családokkal együtt emelt Dudás Miklós világbajnok kajakozó, olimpiai hatodik helyezett; Szatmári András olimpiai bronzérmes kardvívó és Wunderlich József, A Pál utcai fiúk musical sztárszínésze. Mohay Bence, az esemény házigazdája több vidéki helyszínt szólított meg és élő bejelentkezéssel mutatták meg, hogy több nagyvárosban és az erdélyi Csíkszeredában hogyan ünnepelték a gyerekeket a családok. 

Mint írták: 

a 2018 óta minden évben megrendezett Gyereket a magasba! akció lényege, hogy egyszerre, egy időben minél több gyereket emeljenek magasba szüleik, bárhol is éljenek az országban vagy a határon túl.

A rendezvénnyel a mozgalom a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett áll ki, kifejezve, hogy a gyerek örök érték és családban élni jó! – fogalmaztak. 

A szombati rendezvényen a fővárosi fellépők közül a Bogár Muzsika gyerekzenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint Szabó Balázs bandája szórakoztatta a résztvevőket. Eközben sok program közül lehetett választani. Az eseményt az idén a Családbarát Magyarországgal együttműködésben szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes – olvasható a közleményben. 

Az akcióhoz csatlakozott Novák Katalin családokért miniszter is, aki közösségi oldalára is feltöltötte a gyermekemelős képet. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.