Újabb videó bizonyítja: Jakab Péter hazudott a testőreiről

„Bár Jakab Péter mindent elkövetett annak érdekében, hogy valahogyan letagadja azt, hogy testőrökkel jár a kampányrendezvényeire, egy az Origó birtokába került felvétel egyértelműen bizonyítja, hogy a Jobbik elnöke az elmúlt napokban nem mondott igazat” – írta a portál. Egy Zala megyei kistelepülés éttermébe a lap birtokába lévő felvétel tanúsága szerint legalább öt testőrrel ment be Jakab. A Jobbik elnöke azt követően bukott le, hogy testőrei fojtófogással földre vittek Hajdúhadházon egy járókelőt. Később Jakab szimpatizánsoknak, majd rendezvénybiztosítóknak nevezte az érintett férfiakat, majd pedig azzal állt elő, hogy neki nincsenek testőrei, mert a „nép” a testőre.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2021. 09. 14. 16:04
Jakab Péter emberei fojtófogással vittek földre egy kutyáját sétáltató embert. Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter jól láthatóan 

több testőr társaságában ment ebédelni a Zala megyei Bak településen a múlt heti kampánykörútja során

 – mindez az Origó birtokába került videóból derült ki.

Mindennek azért van jelentősége, mert a Jobbik elnöke azt követően, hogy nyilvánosságra került egy olyan felvétel, amin a testőrei bántalmaztak egy férfit, azt mondta, hogy szimpatizánsokról van szó. Egy későbbi Facebook-bejegyzésében viszont már rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk. Később Jakab azzal az állítással próbálta védeni magát, hogy neki nincsenek testőrei, mivel a „nép a testőre”.

A Bakon készült felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Jakab Péter legalább öt testőrrel ment be a kis település éttermébe. Mindezek alapján pedig a Jobbik elnökének minden korábbi állítása megdőlt, mert jól láthatóan nem a „nép”, hanem öt nagydarab férfi védelmezi

 – írta az Origó. Jakab Péter minderre annyit reagált legfrissebb bejegyzésében: szerinte ez azt „bizonyítja”, hogy őt „megfigyelik, lehallgatják”. 

Mint ismert, Jakab Péter és testőreinek az ügye azt követően került napvilágra, hogy szeptember másodikán Hajdúhadházán, egy kampányrendezvényen Jakab testőre és sofőrje rátámadt egy kutyát sétáltató férfira, akit fojtófogással vittek a földre. 

Az ügyből rendőrségi feljelentés is lett, jegyzőkönyv rögzíti, hogy Jakab Péter testőre és sofőrje az elkövető. 

Az ügy összes többi körülményét még vizsgálja a rendőrség. A verekedő biztonsági emberek rendszeresen követik Jakab Pétert, közös autóval járnak. A rendezvényeken azonban próbálnak észrevétlenek maradni, távolról figyelik a Jobbik elnökét.

Korábban Rubi Gergely, a bántalmazott egykori jobbikos képviselő azt nyilatkozta lapunknak, hogy rá lett kihegyezve a testőrök akciója a Hajdúhadházán történt incidens során. – Tény, hogy a véleménynyilvánítás keretein belül voltak bekiabálások, mindenki elmondhatta a véleményét, volt, aki bekiabálta. Utána már gyülekeztek körülöttünk ezek a testőrök, és amikor nyomatékosan felszólítottuk egyiküket, hogy szálljon le az emlékműről, egyikük megfordult, és elkezdett ütni, lökdösni – mondta Rubi Gergely, felidézve a történetét: – Ebben a pillanatban hátulról torkon ragadtak. Igaz, hogy lábbal kellett védekeznem, hiszen egy póráz volt a kezemben, nem tudtam használni a karjaimat. Közben kezdtem kékülni, mert nem kaptam levegőt. A férfi métereken keresztül rángatott, amit egyébként a rendőrök végignéztek, a segítségemre siető embereket pedig feltartották. A végén, amikor már alig kaptam levegőt, ököllel háromszor orrba vágtam a támadómat, nem tagadom – emlékezett vissza a történtekre az egykori országgyűlési képviselő. 

Megítélése szerint Jakab azért tagadhatta le utólag a sajtó kamerája előtt saját testőreit, mert semmilyen papírjuk, munkaszerződésük nincs. Később kiderült, hogy a Jobbik elnöke még a facebookos kampányfotóira is feltette a fojtófogást alkalmazó testőrt, akit megpróbált letagadni. A verekedő férfi, M. Gergely egyértelműen Jakab Péter személyi testőre, ezt fotók sora bizonyítja.

Sneider Tamás szerint ez az eset ismét annak a bizonyítéka, hogy a Jobbik a Jobbik ellen fordult, hiszen Jakab Péter egyszerűen letagadta a testőrét, és ezzel nagy bajba keverte. – Az viszont csöppet sem könnyít a szerencsétlen testőr helyzetén, hogy Jakab Péter letagadja azt, hogy az ő védelmére hivatott ember követte el a volt országgyűlési képviselő földre teperését. Nem mindegy, hogy a bíróságon arról kell dönteni, hogy egy szimpla járókelő verekedett vagy egy testőr próbált rendet tartani, még ha át is esett a ló túloldalára – írta a Jobbik egykori elnöke.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.