Varga Mihály: A pozitív eredmények megőrzése a tét

Az elmúlt tíz évben a polgári kormány komoly munkát végzett, amivel sikerült megfordítani a Gyurcsány-korszakból örökölt kedvezőtlen tendenciákat – hangsúlyozta tegnap Varga Mihály pénzügyminiszter a Batthyány-örökmécsesnél tartott utcafórumán, amelyen mindenkit a kormánypártok petíciójának aláírására buzdított.

Csekő Imre
2021. 09. 09. 18:53
VARGA Mihly
Budapest, 2019. június 4. Varga Mihály pénzügyminiszter a 2020. évi költségvetési törvényjavaslat átadásán az Országházban 2019. június 4-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nagyon fontos helyszínen vagyunk itt a Batthyány-örökmécsesnél, ahol az első magyar miniszterelnök örökségére tisztelettel emlékezve is hívjuk föl az emberek figyelmét arra, hogy milyen veszély tornyosul a magyar nemzet, társadalmunk gazdaságunk előtt. 

Ezt a veszélyt úgy hívják, hogy Gyurcsány-korszak

– mondta mai budapesti utcafórumán Varga Mihály. Hozzátette: – Óriási most a tét, nem akarjuk, hogy visszatérjen ez a korszak, hiszen egyszer már átéltük ezt a veszélyt 2004 és 2010 között, és ismerjük a következményeket: eladósodott az ország, kiürült az államkassza, a munkanélküliség az egekbe nőtt. 

A pénzügyminiszter arra is emlékeztetett, hogy a baloldali kormányzás idején a magyar emberek érdekeit figyelmen kívül hagyva hoztak döntéseket, a devizahitelek csapdájába vezették a magyar családokat, a közalkalmazottaktól elvették a 13. havi bért, a nyugdíjasoktól pedig a 13. havi nyugdíjat. – Olyan helyzet alakult ki, hogy 2008-ban csak az IMF és az Európai Unió segítsége tudta megmenteni az országot attól a szégyentől, hogy – miként Ukrajna – a lejáró adósságát se tudja fizetni – idézte föl a Gyurcsány-korszak eseményeit a tárcavezető.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy 

az elmúlt tíz évben a kormány komoly munkát végzett, aminek köszönhetően sikerült megfordítaniuk a kedvezőtlen folyamatokat.

A gazdaság emelkedő pályára állt, a munkanélküliség uniós összevetésben is a legalacsonyabbak közé tartozik, aki tud és akar dolgozni, az képes elhelyezkedni, hiszen a közmunka elindításával még azokon a helyzetekben is tud a kormány segíteni, mikor átmenetileg nehéz munkalehetőséget találni – sorolta az eredményeket a pénzügyminiszter. 

Elkezdtük visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat, így remény van arra, hogy ezt teljes mértékben vissza tudjuk adni az embereknek

– mondta a tárcavezető, aki szerint olyan béremelkedés volt az elmúlt években, amelynek a fogyasztás növekedésén keresztül mindenki a haszonélvezője lehet.  

– Arra szeretnénk felhívni az emberek figyelmét, hogy az aláírással segíteni tudnak abban, hogy az elmúlt tíz év sikerei, pozitív tendenciái folytatódni tudjanak a jövőben is. Az eredményeket sikerüljön megőrizni, és a nyugdíjak visszaépítése és a beruházások és a gazdaság fejlesztése is folytatódhassanak – mondta a miniszter és hozzátette: 

Nem akarjuk vissza a Gyurcsány-korszakot, amikor az ország lejtőre került.

Ezért fontos ennek a petíciónak az aláírása. Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! – zárta szavait Varga Mihály, aki az utcafórum alkalmával maga is aláírta a kormánypártok a petíciós ívet. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.