Védett természeti terület lesz a kisoroszi szigetcsúcs

Még ma este megjelenhet a Magyar Közlönyben az erről szóló rendelet, az ide tervezett beruházást leállítják.

Forrás: MTI-OS2021. 09. 13. 21:53
2021.08.21. Kisoroszi A szigetcsúcson található camping, melyet a helyi polgármester jelentősen szeretne fejleszteni. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítják a kisoroszi szigetcsúcsot, így a helyszínre tervezett beruházást leállítják.

– közölte hétfő este kiadott közleményében az agrárminisztérium. A szaktárca jelezte, hogy a  Duna–Ipoly Nemzeti Park 1997-es megalakításakor csak egy adminisztrációs hiba miatt nem nyilvánították védetté a Szentendrei-sziget északi csúcsát érintő területet.  Így ott a nemzeti park nem érvényesíthette maradéktalanul a táj- és természetvédelmi szempontokat.

Emlékeztettek: A szocialista-liberális kormány idején, 1997-ben kihirdetett miniszteri rendelet mellékletében lévő adminisztrációs hibát követően a korrekciót az agrárminiszter a napokban elrendelte.  

Hozzátették: a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenik a természetvédelmi besorolást módosító rendelet, ami lehetőséget ad a korábban kiadott hatósági engedélyek szakmai felülvizsgálatára és a beruházás leállítására.

Így a rendelet módosításának hatálybalépésével a szigetcsúcs természetvédelmi státusza jogilag egyértelműen megalapozottá válik. 

A részletek a ma esti közlönyben lesznek olvashatóak – ígérték. 

Lapunk korábban több cikkben is foglalkozott a kisoroszi szigetcsúcsra tervezett beruházással. Nagy István agrárminiszter múlt héten közölte, hogy leállítják a projektet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.