időjárás -4°C Pál 2022. January 25.
logo

Visszafizeti-e Karácsony a jogtalanul felvett pénzt?

Jakubász Tamás (MWH)
2021.09.24. 08:00 2021.09.24. 14:44
Visszafizeti-e Karácsony a jogtalanul felvett pénzt?

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a miniszterelnökségre pályázó Karácsony Gergely megfelelő képesítés nélkül taníthatott tíz éven át a Corvinus egyetemen, csütörtökön pedig arra is fény derült, mennyit keresett ez idő alatt a jelenlegi főpolgármester. A Mediaworks Hírcentrumának birtokába került iratok szerint Karácsony 2004 és 2014 között csaknem bruttó 25 millió forinthoz jutott az egyetemtől.

Ha kíváncsi rá, hogy az okiratok szerint mikor mennyit keresett Karácsony az egyetemen, kattintson IDE.

De vajon visszafizeti-e az összeget Karácsony Gergely?

A kérdés semmiképpen sem légből kapott. A baloldali politikus ugyanis rendre a jogállam fontosságáról, a szabályok betartásáról és betartatásáról beszél, és miután az Oktatási Hivatal vizsgálata arra mutatott rá, hogy Karácsonynak sem a tanársegédi, sem az adjunktusi kinevezése nem felelt meg az egyetem szabályzatának, illetve a törvényi előírásoknak, alappal merül fel a milliók visszafizetésének lehetősége.

Hülyézni tud, számolni nem – nézze meg ITT, amint Karácsony támadva utasítja el az újságírói kérdéseket.

Csütörtöki cikkünk után kérdést intéztünk a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályához, azt tudakolva: a szabálytalanságok kiküszöböléséért, a jog érvényre jutásának garantálásáért tervezi-e Karácsony Gergely, hogy visszafizeti a törvénytelenül felvett összeget.

A főpolgármester egyelőre nem reagált a megkeresésünkre.

Borítókép: Karácsony Gergely egy budapesti kiállításmegnyitón 2020-ban Fotó: Mónus Márton/MTI