A békemenet célja a posztkommunista baloldal elutasítása

Ifj. Lomnici Zoltán közölte: „Nem hagyjuk, hogy az elmúlt tizenkét esztendő eredményeit és vívmányait a Gyurcsány–Márki Zay-egységfront veszélybe sodorja!"

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2021. 10. 22. 15:16
LOMNICI Zoltn
Ifj. Lomnici Zoltán szerint komoly bűncselekmény gyanúja is felvetődhet Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A békemenet szilárd üzenete, hogy soha többé nem kérünk a posztkommunista baloldalból, nem riadunk meg a Gyurcsány–Márki-Zay által vezetett baloldal provokációjától, kiállunk egymásért és a nemzeti kormány politikájáért – nyilatkozta az Origó.hu-nak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője elmondta, hogy a szervezet által megrendezett esemény valódi lényege történeti kontextusban az lehet, hogy nem engedünk sem ’48-ból, sem ’56-ból.

– Nem kívánjuk feladni nemzeti szuverenitásunkat, a magyarság önrendelkezéshez való jogát, és az ország abbéli függetlenségét, hogy a legfontosabb, alapvető kérdésekben a magyar, és ne a belga fővárosban döntsenek 

– közölte a szóvivő. Ifj. Lomnici a portálnak értékelte az idei év európai uniós döntéseit is, szerinte a 2021-es esztendő még drámaibbra sikeredett az unió szempontjából: a hibás brüsszeli egészségügyi válaszok miatt elhúzódó pandémia, a kiújuló gazdasági bajok, amelyek miatt központilag fel kell függeszteni a korábban jól működő konvergenciakritériumok számonkérését, az intézményi és a strukturális válságok, amelyeket egyébként jól kihasznál az Európai Parlament sorosista, neomarxista, szélsőbaloldali többsége. 

– Akár a migráció, akár a családvédelem, akár a rezsicsökkentés, akár a teremtett környezet védelmének kérdéséről van szó, a mi nézeteink azonosak a polgári kormány törekvéseivel, és nem hagyjuk, hogy az elmúlt tizenkét esztendő eredményeit és vívmányait a nemzetközi baloldal által dróton rángatott Gyurcsány–Márki Zay-egységfront veszélybe sodorja

– szögezte le a CÖF szóvivője.

A gyurcsányi terror útvonalán haladó békemenet október 23-án, szombaton indul el 14 órától a Műegyetemtől az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződéséhez, ahol 15.30-kor Orbán Viktor miniszterelnök tart ünnepi beszédet.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.