időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

A békemenet célja a posztkommunista baloldal elutasítása

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu
2021.10.22. 15:16 2021.10.22. 16:16
A békemenet célja a posztkommunista baloldal elutasítása

A békemenet szilárd üzenete, hogy soha többé nem kérünk a posztkommunista baloldalból, nem riadunk meg a Gyurcsány–Márki-Zay által vezetett baloldal provokációjától, kiállunk egymásért és a nemzeti kormány politikájáért – nyilatkozta az Origó.hu-nak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője elmondta, hogy a szervezet által megrendezett esemény valódi lényege történeti kontextusban az lehet, hogy nem engedünk sem ’48-ból, sem ’56-ból.

– Nem kívánjuk feladni nemzeti szuverenitásunkat, a magyarság önrendelkezéshez való jogát, és az ország abbéli függetlenségét, hogy a legfontosabb, alapvető kérdésekben a magyar, és ne a belga fővárosban döntsenek 

– közölte a szóvivő. Ifj. Lomnici a portálnak értékelte az idei év európai uniós döntéseit is, szerinte a 2021-es esztendő még drámaibbra sikeredett az unió szempontjából: a hibás brüsszeli egészségügyi válaszok miatt elhúzódó pandémia, a kiújuló gazdasági bajok, amelyek miatt központilag fel kell függeszteni a korábban jól működő konvergenciakritériumok számonkérését, az intézményi és a strukturális válságok, amelyeket egyébként jól kihasznál az Európai Parlament sorosista, neomarxista, szélsőbaloldali többsége. 

– Akár a migráció, akár a családvédelem, akár a rezsicsökkentés, akár a teremtett környezet védelmének kérdéséről van szó, a mi nézeteink azonosak a polgári kormány törekvéseivel, és nem hagyjuk, hogy az elmúlt tizenkét esztendő eredményeit és vívmányait a nemzetközi baloldal által dróton rángatott Gyurcsány–Márki Zay-egységfront veszélybe sodorja

– szögezte le a CÖF szóvivője.

A gyurcsányi terror útvonalán haladó békemenet október 23-án, szombaton indul el 14 órától a Műegyetemtől az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződéséhez, ahol 15.30-kor Orbán Viktor miniszterelnök tart ünnepi beszédet.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba