A Békemenet szervezői lengyel konzervatívokkal is együttműködnek

A Gazeta Polska főszerkesztője a CÖF sajtóeseményén elmondta: céljuk, hogy példát mutassanak az uniónak.

Hertelendy Gábor
2021. 10. 15. 9:15
null
Csizmadia László CÖF Szóvivője 20210915 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap megalakul az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanács (Eucet) grémiuma, amelynek célja, hogy az Európai Unió (EU) eredeti hivatásához visszatérjen

– mondta a szervezet nemzetközi sajtótájékoztatóján a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke Budapesten. Csizmadia László ismertette: a CÖF–CÖKA és a Gazeta Polska 2019 áprilisában alkotta meg az európai együttműködés civil szervezetét, amely a Munkástanácsok Országos szövetségének csatlakozásával nemzetközivé vált. Jelezte: ebben nemcsak kelet-közép-európai országok, hanem Nyugat-Európa egy-egy szervezete is képviselteti magát. – Többek között beszélünk a kettős mércéről, a párhuzamos társadalomról, az NGO-król, valamint az illegális migrációról – mondta az elnök, hozzátéve: 

a CÖF–CÖKA és a konzervatív lengyel napilap, a Gazeta Polska közötti kapcsolat Európa egyik legszorosabb nemzetközi együttműködése. 

Tomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője kifejtette: a lengyel sajtóorgánum mozgalma a kilencvenes évek óta működik, és büszke rá, hogy az egyik legrégebbi lengyel napilap vezetője. Arról is beszélt, hogy a napilap forma mellett Facebook-portált is nyitottak, de működtetnek hetilapot is. 

Több mint ötszáz klubja van a Gazeta Polskának szerte Európában, nemrég Olaszországban nyitottuk meg egy új szerveződést

– jelentette ki a főszerkesztő. Felidézte, hogy az unió blokkolta a magyaroknak és a lengyeleknek küldött pénzeket, ezek megkérdőjelezik a demokratikus alkotmányokat. – Célunk az, hogy példát mutassunk az uniónak, ne erőszakolják meg a nemzetek demokratikus rendszereit – közölte. 

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke elmondta: az európai testületek tíz témát határoztak meg annak érdekében, hogy útmutatásul szolgáljon az EU számára; itt a résztvevő szervezetek elmondhatják véleményüket az unió „szuperállamáról”. – Mi szakszervezetként úgy gondoljuk, hogy együtt kell működnünk azokkal a szervezetekkel, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak – mutatott rá a szakszervezeti elnök, figyelmeztetve: a munkaerő szabad áramlása az unió egyik jelentős újító intézkedése volt, 

ma már azonban kiszolgáltatott, rossz körülmények között dolgoznak kelet-közép-európaiak, akiket a nyugati politikusok gyakran érdeküknek megfelelően felelősségre vonnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.