A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg

Ahogy várható volt, a hétvégén is nőtt a koronavírus-fertőzésben megbetegedők száma, de közel sem olyan mértékben és ütemben, mint a korábbi csúcsok idején. Ez annak köszönhető, hogy közel hatmillió ember már a második oltást is felvette.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 10. 25. 10:03
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nőtt a hétvégén a koronavírus-fertőzésben megbetegedettek száma, de érezhető, hogy a növekedés nem olyan mértékű, mint a korábbi csúcsok idején.

Amint arról a Koronavírus.gov.hu oldal beszámol, a beoltottak száma 5 938 665 fő, közülük 5 718 873 fő már a második oltását is megkapta, 1 104 000 ember pedig már a harmadik oltást is felvette. Az elmúlt három napon összesen 6688 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 850 513 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 75, többségében idős, krónikus beteg, így a vírus halálos áldozatainak száma 30 567 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 795 562 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 24 384 főre emelkedett. 

Jelenleg 1588 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen. 

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns és az indiainak nevezett vírusvariáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

Fontos tudni, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása általában jóval enyhébb náluk. Oltásra regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu honlapon. 

Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is.

(Borítókép: Több mint egymillióan már a harmadik oltást is felvették

Fotó: Havran Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.