A kormány továbbra is megvédi a rezsicsökkentést

– Továbbra is védjük a rezsicsökkentést, Brüsszel ugyanis a klímaváltozásra hivatkozva új adókat akar ránk kényszeríteni, ami a magyar családok rezsijét emelné meg – mondta el Schanda Tamás államtitkár Magyarország kormánya hivatalos közösségi oldalon megosztott videóban.

2021. 10. 06. 12:16
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schanda Tamás arra emlékeztetett, hogy

2013–2014-ben 25 százalékkal csökkentették a gáz, az áram és a távhő árát, de be kellett látniuk, hogy nem volt elegendő egyszer meglépni a rezsicsökkentést.

Hozzátette, hogy az alacsony árakat azóta is több fronton kell védeni a piaci árak emelkedése és a brüsszeli próbálkozások miatt.

Elmondta:

A kormány beavatkozásának köszönhetően a magyar emberek fizetik a a legolcsóbb gázárat és a második legolcsóbb áramárat európában. Ennek köszönhetően a magyar családok évente átlagosan akár 200 ezer forintot is spórolnak.

Schanda szerint nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy

Brüsszellel is vitába kell szállniuk, mert a klímaváltozásra hivatkozva új adókat akar a magyarokra kényszeríteni, ezzel emelve a magyar családok költségeit. A környezetszennyezés árát a környezetromboló nagyvállalatoknak kell megfizetniük, nem a magyar családoknak

– véli az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.