A Z- és Y generációk több mint kilencven százaléka, az X csaknem nyolcvan százaléka netezik

A 15 és 40 év közötti magyarok több mint kilencven százaléka böngészi a világhálót, míg a 41 és 56 év közöttieknek 79,6 százalékáról mondható ez el – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti ülésén elfogadott új tanulmányból.

Forrás: NMHH, Kommunikációs Igazgatóság2021. 10. 29. 9:45
Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 15 és 24 év közötti magyar lakosok 93,5 százaléka internetezik, az internethasználatban az egyes korosztályok között továbbra is nagy a különbség – derül ki a Médiatanács által elfogadott, az internetes közönségmérési adatok alapján készült friss tanulmányból.

Az említett Z-generáció mellett, a 25 és 40 év közötti Y generáció, valamint a 41 és 56 év közötti X nemzedék 92,4 és 79,6 százalékban böngészi a világhálót, míg az 57–75 éves babyboomereknek csak 57,1 százaléka. Az ennél idősebbeknek csak hat százaléka netezik. A 2021 harmadik negyedévét feldolgozó tanulmány a hatóság honlapján lesz olvasható.

(Borítókép: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.