időjárás 9°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Ennyibe kerül az orosz-ukrán háború a világgazdaságnak + videó

Alapjogokért Központ: Ismét valótlanságot állít a LIBE

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ
2021.10.06. 11:28 2021.10.10. 12:25
Alapjogokért Központ: Ismét valótlanságot állít a LIBE

A múlt héten az EP LIBE delegációja hazánkba látogatott, és nem meglepő módon most éppen azt nyilatkozták, hogy „nincsen itt semmi látnivaló”, ők nem kezelték prioritásként Magyarországon a genderkérdést és az illegális migrációt – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ közleményében.

A Központot Törcsi Péter képviselte a megbeszélésen, és természetesen elmondható, hogy 

mindez nem igaz, igenis volt szó migrációról és a delegáció LMBTQ-szervezettel is találkozott ittléte alatt.

Az EP LIBE delegációjának szélsőbaloldali vezetője, Gwendoline Delbos (Judith Sargentini „utóda”) újabb nyilatkozatban támadja Magyarországot, valótlanul azt állítva, hogy a delegáció itteni megbeszélésein fel se merült a gender- és migrációs téma. Az egyik ilyen találkozón az Alapjogokért Központ is részt vett, ahol a testület balliberális tagjai súlyos kritikával illették az illegális migrációt megakadályozó magyar szabályozást. Ráadásul, az EP-képviselők több migránspárti és úgynevezett LMBTQ-szervezettel is találkoztak – így elég nehezen elképzelhető, hogy ezeken se ejtettek volna szót fenti témákról.

Delbos képviselő asszonynak és a nyílt társadalom hálózatához tartozó egyes képviselőtársainak egyébként is felesleges tagadniuk, hogy ideológiai okok miatt támadják hazánkat. Az EP és a LIBE is számtalan alkalommal ítélte már el Magyarországot, mert „túlzottan bezárkózó” politikát folytat migrációs ügyekben. 

Az EP az elmúlt hónapokban nemcsak azt nyilvánította ki határozataiban, hogy „férfiak is teherbe eshetnek”, de azt is, hogy az „anya nő, az apa férfi” alaptörvényben foglalt kitétele az „európai értékek gyengülését eredményezi”. Ez sallangmentes kinyilvánítása annak, hogy 

az uniós mainstream a genderideológiát tekinti kötelező érvényű normának.

Mindezen felül a jövő évi hazai országgyűlési választások tisztaságának előzetes és ellentmondást nem tűrő megkérdőjelezése Delbos részéről egy újabb, az eddigieknél is súlyosabb törekvés arra nézve, hogy az uniós intézmények beleszóljanak egy tagállam belügyeibe. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ilyen megjegyzések csak arra szolgálnak, hogy ha a baloldal elveszti a választásokat, legyen mire hivatkoznia. Arra viszont láthatóan nem fordít figyelmet az EP, hogy ugyanez 

a baloldal győzelme esetére feles többséggel történő, illegitim és antidemokratikus alkotmányozást helyezett kilátásba.

Javasoljuk a LIBE-nek és Delbos asszonynak, hogy az ilyen, valóban súlyos jogállamisági sérelmet jelentő tendenciákkal foglalkozzon hazánkat illetően – hangsúlyozta az Alapjogokért Központ Facebookon közzétett gyorsreakciójában.

Borítókép: Európai Parlament/Michel Christen

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.