Brüsszel meg akarja adóztatni a családokat a klímavédelemre hivatkozva

Az ellenzék csak beszél a klímavédelemről, a kormány azonban valóban tesz érte.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2021. 10. 25. 13:47
SCHANDA Tams Jnos
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ungár Péter (LMP) szerint egész Európában súlyos probléma az energiaválság. Egyetért a miniszterelnökkel, hogy nem a lakosságnak kell megfizetnie a megnövekedett árakat, hanem a szennyező cégeknek – mondta. Hozzátette: de a kormány eddig ezeknek a vállalatoknak adókedvezményt adott, büntetést nem. Úgy látja, a mostani árképzést azt okozza, hogy nincs valódi piaca a fosszilis energiáknak, mert a nagy cégek és a kibocsátó országok kartelleznek. – Ezeket a kartelleket szét kell verni, le kell állni a fosszilis energiákkal, és át kell állni a zöldenergiára – vélekedett.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára úgy válaszolt:

Brüsszel a bonyolult új rendszerrel meg akarja adóztatni a családokat a klímavédelemre hivatkozva. Ezt elutasítjuk, és megvédjük a rezsicsökkentés eredményeit – hangsúlyozta.

Schanda Tamás közölte: Brüsszel átgondolatlan energiapolitikát folytat, amely megemeli az energiaárakat. – Magyarországon azonban a rezsicsökkentésnek köszönhetően nem emelkedtek az árak – mutatott rá. 

Hozzátette: ki kellene állni a Paks II beruházás mellett, mert atomenergia nélkül nem lehetséges stabil energiapolitikát folytatni.

Megjegyezte: az ellenzék csak beszél a klímavédelemről, a kormány azonban valóban tesz érte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.