Csaknem egymillióan kapták már meg a harmadik oltást is

A fertőzésszámok tovább emelkedtek, az elmúlt huszonnégy órában 17 koronavírusos beteg hunyt el.

Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 10. 12. 9:48
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 5 911 737, közülük 5 682 396 fő már a második oltását is megkapta, 911 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 455 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 829 911 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 17 többségében idős, krónikus beteg – adta hírül ma reggel a Koronavírus.gov.hu portál. Az állami tájékoztató honlapon mindenkit figyelmeztettek arra, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. 

A járvány mostani hullámában azonban nagy előny, hogy már van vakcina és a legtöbben fel is vették az oltást, amely a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen.

– tették hozzá. Emlékeztettek arra is, hogy a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása a beoltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 10 269 főt tesz ki.

Kórházban 733 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen 

– derült ki a tájékoztatásból. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.