Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály, a flow elmélet megalkotója

A világhírű amerikai–magyar pszichológus 87 évet élt.

Forrás: Mandiner2021. 10. 21. 8:40
CSKSZENTMIHLYI Mihly
Cskszentmihly, 2018. jlius 4. A telepls dszpolgrv avatott Cskszentmihlyi Mihly Szchenyi-djas pszicholgus a cm tadsn az erdlyi Cskszentmihlyon 2018. jlius 4-n. MTI Fot: Veres Nndor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A flow-élmény, vagyis egy nagyon összpontosított elmeállapot pszichológia koncepciójának megalkotója volt a Széchenyi-díjas tudós — olvasható a Mandiner.hu cikkében.

A Claremont Graduate University Pszichológia és Menedzsment tanszék professzora, korábban a Chicagói Egyetem Pszichológia Intézetének és a Lake Forest College szociológia és antropológia intézetének vezetője volt. A Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, az MTA külső tagja, szakterülete a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás volt.

Nem volt egyetlen kiemelkedő pillanat, a család és a munka tesz boldoggá. Mostanában annak örülök leginkább, ha valami érdekes és váratlan összefüggést találok az adatokban

– mondta 2015-ben a Forbesnak, amikor a boldogság kutatóját arról kérdezte a lap, mi volt élete legboldogabb pillanata.

Az eredeti cikk ITT olvasható!

Borítókép: MTI/Veres Nándor

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.